Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 22. hétfő, Magdolna

Praktikus információk a halászléfőző versenyhez

Újbuda   |   2014, szeptember 17 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Szeptember 20-án a Szomszédok ünnepével együtt lesz idén a Gazdagréti Halászléfőző verseny. Az önkormányzat és az Újbuda Tv szervezésében megvalósuló rendezvény a gazdagréti lakótelep és televízió 30 éves múltját ünnepli.

A Halászléfőző versenyen a korábbi évekhez képest idén változás lesz a tűzrakásnál: a főzőket kijelölt tűzrakóhelyek várják, tűzgyújtás csak és kizárólag ezeken a helyeken engedélyezett. A tűzrakók az előző évekhez képest más helyre kerültek, megtalálásukat a Valton Security munkatársai segítik. A tűzrakóhelyet a versenyt után legkésőbb 16.30-ig kell eloltani és elhagyni.

A megszokotthoz képest más helyen lesz a hal és tűzifa osztása is: idén a Rétkerülő úton, a transzformátorház mellett, közel a tűzrakó helyekhez lehet átvenni a szervezők által biztosított halat és fát. Vízvételi lehetőség csak a Rétkerülő út és a Gazdagréti út kereszteződésénél van.

Fontos változás lesz a parkolás rendjében is: 9 órától a rendezvény végéig parkolási tilalom lesz érvényben a Rétkerülő úton a transzformátor háztól a Gazdagréti úti kereszteződésig. Ezen kívül megállási tilalom vonatkozik az út melletti zöld területre is. Lehet parkolni a Rétkerülő út fennmaradó részén, és további parkolók állnak rendelkezésre a regisztráltaknak. Ezek egyike a Gazdagrét felső parkoló, a Gazdagréti térrel szemben, másik pedig a Gazdagrét alsó parkoló, a Nagyszeben tér mellett. A szervezők kérik az autósokat, hogy parkolásnál hagyják szabadon az ott élők kapubeállóit, a Valton Security munkatársai a helyszínen nyújtanak segítséget az eligazodásban.

A versenyre szeptember 19-ig lehet regisztrálni, a zsűrizésre csak magánszemélyek adhatják le elkészült leveseiket, egy-egy tányér finom leves pedig azoknak is jut majd, akik a versenyre nem neveztek. Az eredményhirdetés (15.30.) és tortaosztás után találkozni lehet a Szomszédok című teleregény szereplőivel, valamint emléklakat elhelyezésére is lesz lehetőség egy erre a célra, a helyszínre szállított padon. A helyszínen lesz gravírozás, így minden lakat egyedi jelleget kaphat.


Újbuda

Praktikus információk a halászléfőző versenyhez