Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 21. szombat, Konstantin

Postrauma: ön-kép-valóság a K.A.S. Galériában

Újbuda   |   2019, április 15 - 12:40
Nyomtatóbarát változatSend by email

Ismét egy pályája elején tartó képzőművész mutatkozott be az újbudai K.A.S. Galériában. Az angliai tanulmányait befejező Benedek Tom elmúlt évben készített alkotásiból válogatott össze egy kiállításra valót, az Initio Fine Arts rendezésében.

Formabontó megnyitóval indult Benedek Tom kiállítása a K.A.S. Galériában április 9-én. Ferenczy Bálint művészettörténész köszöntője után, külföldi mintára, spontán partit rendeztek a művész barátai és tisztelői. A zenét Perrin, azaz Palotai Soma szolgáltatta. Benedek Tom internetes társkeresőoldalakra feltöltött képekből alkotott újat Postrauma című tárlatára, kritikát megfogalmazva ezzel generációja felé. Azalkotói folyamatban a sokkhatás mellett a humor is fontos szerepet kapott. Az est egyik csúcspontja volt, amikor Ferenczy Bálint és Benedek Tomot közös szelfit készített, háttérben a megnyitó tömegével, tovább erősítve a Postrauma mondanivalóját.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.