Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 20. szombat, Illés

Placid atyát köszöntötte a Szent Imre templom közössége

Újbuda   |   2015, december 21 - 10:40
Nyomtatóbarát változatSend by email

Misével köszöntötte Olaffson Placid atyát 99-ik születésnapja alkalmából az újbudai Szent Imre templom közössége. A karácsonyi és születésnapi szertartással egybekötött ceremónián a felekezet zenekarral és kórussal kísért koncertet hallgatott, majd megtekintette a fiatal művészek által a templom mellett felépített Betlehemes szoborcsoportot.

Placid atya kerületben végzett több évtizedes munkája és 99-ik születésnapja előtt tette tiszteletét a Szent Imre Templom hitközössége. A misét, amelyen Hoffmann Tamás polgármester családjával együtt vett részt, Ipoly atya celebrálta. A köszöntés után karácsonyi istentiszteletet tartottak, amelynek üzenete az ünnephez és Jézus születéséhez kapcsolódott, illetve a lelki vezető a megváltásról is beszélt, miközben a gyermekek csengettyűszóval köszöntötték Máriát és gyermekét.

A ceremónián zenekar kíséretével, vegyes kórussal előadott karácsonyi dalokkal idézte fel a közösség a betlehemi időszak eseményeit. Ezt követően a templom mellett felavatták a Mátyási Péter vezette művészcsapat betlehemi jászol szoborcsoportját, amelyen Hoffmann Tamás polgármester Ipoly atya munkásságát is méltatta. Szerinte az alkotás a közösség örömét szolgálja. A művet a lelki vezető is megáldotta.