Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 20. szombat, Illés

Pénztárakban nyomtatja majd a bérleteket a BKK

Újbuda   |   2014, május 9 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Május 13-tól kezdi a jegyek és bérletek helyben, a pénztáraknál történő nyomtatását a BKK. Eszerint a jövőben bérletvásárláskor az ügyfeleknek meg kell adniuk a BKK-s arcképes bérletigazolványuk számát, vagy más, személyazonosításra alkalmas arcképes igazolványuk azonosítóját.

A korábbiakhoz hasonlóan továbbra is csak igazolványszámmal érvényesek a BKK bérletei. A változás szerint az ügyfélpontokban és a pénztáraknál már nem az utas írja rá a szelvényre az azonosító számot, hanem az már a vásárláskor a bérletszelvényre kerül.

A BKK szerint ez az intézkedés jelentősen megnehezíti a bérlethamisítást, mivel a hőpapírra történő nyomtatásnak és a kézírást mellőző technológiának köszönhetően minimálisra csökken a bérletszelvény újrahasznosításának lehetősége.

Az új BKK jegy- és bérletkiadó automaták által nyomtatott bérletek megvásárlása már most is csak arcképes igazolvány azonosító számával lehetséges, az ügyfélpontokon és a bérletpénztárakban pedig május 13-ától vezetik be az azonosító szám feltüntetését.

A bérletvásárláshoz használható igazolványok:
- BKK vagy VOLÁNBUSZ bérletigazolvány
- személyazonosító igazolvány
- diákigazolvány (diákbérlethez kötelező)
- kártya formátumú jogosítvány
- útlevél
- egyéb kedvezményre jogosító okmány

Újbuda

 Pénztárakban nyomtatja majd a bérleteket a BKK