Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 2. szombat, Lujza

Partnerkerületi találkozó

Újbuda   |   2017, október 4 - 12:29
Nyomtatóbarát változatSend by email

A nyári szünet után új lendületet vettek testvérvárosi rendezvényeink, és megkezdődött az év második felében aktuális programok előkészítése is.

Szeptemberben Újbuda delegációja első alkalommal tett látogatást isztambuli partnerkerületébe, Bahçelievlerbe. A küldöttség tagja volt többek között Vargáné Kremzner Zsuzsanna jegyző, Király Nóra alpolgármester, Sass Szilárd önkormányzati képviselő, továbbá a polgármesteri hivatal több munkatársa. A vendéglátók nem voltak ismeretlenek számukra, hiszen tavaly a török testvérkerület polgármestere, Osman Develioglu és Hoffmann Tamás, Újbuda vezetője Budapesten írta alá az együttműködési megállapodást.

A magyar vendégeket Bahçelievler polgármestere, alpolgármesterei és a képviselő-testület tagjai, továbbá az Isztambulban tartózkodó Osman Sahbaz, hazánk tiszteletbeli konzulja fogadta. A delegáció Király Nóra alpolgármester vezetésével megtekintette az 570 ezer lakosú kerület Polgármesteri Hivatalát és a hivatalban található létesítményeket: a hammamot, a színháztermet és az uszodát.

A küldöttség tagjai a hivatalos programok mellett ellátogattak a Magyar Konzulátus új épületébe, ezt követően pedig részt vettek a Magyar Kulturális Intézetben egy reprezentatív, a Magyar Művészeti Akadémia által szervezett kortárs képzőművészeti kiállítás megnyitóján is. Az újbudai látogatók kedvéért a munkaebédre meghívást kapott Kiss Gábor, hazánk törökországi nagykövete is. A baráti hangulatú megbeszélésen egyebek mellett szóba került Magyarország és Törökország gazdasági kapcsolatainak fejlesztése, közös történelmi emlékeink védelme, valamint a különböző adottságú kerületek kooperációjának lehetősége. A két városrész delegációja megállapodott abban, hogy együttműködésüket a jövőben hatékonyabban és konkrét programok kidolgozásával folytatják.

Újbuda