Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 24. szombat, Mátyás

Parkolással kapcsolatos változások és határidők

Újbuda   |   2016, január 28 - 11:39
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda telefonos ügyfélszolgálatát januártól az Újbudai Közterület Felügyelet látja el. A parkoláshoz kapcsolódó ügyekkel is őket érdemes keresni, az ingyenes lakossági parkolási engedélyek meghosszabbítására január 31-ig van lehetőség.

Újbuda képviselő-testülete még tavaly döntött arról, hogy a back-office feladatokat ne külső vállalkozás, hanem az önkormányzat egyik cége, az Újbudai Közterület Felügyelet végezze – tudtuk meg Király Nóra közbiztonságért felelős alpolgármestertől. A call-center a rendőrkapitányság őrmezei Körzeti Megbízotti Irodájának eddig üresen álló emeleti irodájába került, amelynek felújítására és berendezésére hatmillió forintot szánt az önkormányzat. A nyári átalakítást követően január 4-én négyen kezdték meg a munkát a call-centerben, egy csoportvezetővel. Ők kizárólag a telefonon és e-mailben érkező parkolással kapcsolatos megkeresésekkel, kérdésekkel, panaszokkal foglalkoznak. Ehhez kapcsolódóan a legközelebbi fontos határidő január 31., eddig lehet meghosszabbítani az ingyenes parkoláshoz szükséges lakossági engedélyeket. Aki ezt nem teszi meg határidőre, februártól pótdíjat fizet.

Fontos hír az érintetteknek, hogy a képviselő-testület 2015-ben meghosszabbította a bölcsődék, óvodák melletti kedvezményes parkolási időszakot. Korábban 15-18 óra között lehetett kedvezményesen parkolni, a rendeletmódosítás szerint most már - az iskolákat érintő szabályozáshoz hasonlóan – 13-18 óra között parkolhatnak a gyermekeiket szállító szülők az intézmények 300 méteres vonzáskörzetében. Egyetlen kitétel, hogy a parkolás időtartama nem haladhatja meg 20 percet. Háztartásonként két engedély igényelhető, az ügyintézés határideje 8 munkanap. Az engedély érvényessége iskolák esetén a szorgalmi időszak végéig, azaz legkésőbb június 16-ig, bölcsődék, óvodák esetén a nevelési év végéig, augusztus 31-ig tart.

H. L.