Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 27. hétfő, Hajnalka

Parkolási korlátozások a Bocskai út felújítása miatt

Újbuda   |   2016, augusztus 5 - 12:21
Nyomtatóbarát változatSend by email

Több mint egy kilométernyi útszakaszon újul meg a Bocskai út a mintegy fél évig tartó munkálatok során. Az út mindkét oldalán felújítják a forgalmi sávokat, buszsávokat és járdákat, valamint a parkolófelületeket is. A parkolás több helyen korlátozott a munkálatok idején.

A Bocskai út Fehérvári út és Karolina út közötti szakaszának felújítása miatt le van zárva a Fehérvári út és a Bartók Béla út közötti szakaszon a Petőfi híd felé a belső-, a Függetlenségi park felé pedig a külső forgalmi sáv. A Bartók Béla út és a Karolina út között mindkét irányban a belső sáv zárása mellett tartanak a munkálatok. A felújítás alatt tilos a Bocskai útról a Bartók Béla útra balra kanyarodni, helyette ezt a csomópont után jobbra fordulva, a szervizúton végighaladva, majd a Bartók Béla úton szintén jobbra kanyarodva lehet megtenni.

A Nagyszőlős utca és a Fehérvári út között végig, mindkét oldalon, a két-két forgalmi sáv mellett közös busz- és kerékpársávot alakítanak ki, valamint a Karolina út és a Nagyszőlős utca között a bal pályán egy 1,25 méter széles kerékpársáv is épül a Karolina út irányába. A felújítás során rendezik a parkolófelületeket, a járdákon ferde, vagy párhuzamos parkolókat jelölnek ki úgy, hogy a járdafelület szélessége 2,5 méter legyen.

A felújítás végeztével a Bocskai út–Zsombolyai utca csomópontban lehetőség lesz balra kanyarodni a Zsombolyai utcába a Bocskai út városhatár felőli torkolatából, az újonnan kialakított balra kanyarodó sávon. Valamint a gyalogosok biztonságos közlekedése érdekében a jelenlegi Bocskai utat keresztező gyalogátkelőhelyet áthelyezik a csomópont keleti oldalára. Az útfelújítás ideje alatt a területen vízvezeték rekonstrukciós munkákat is végeznek.

A fél évre tervezett beruházás miatt az alábbi időpontokban korlátozott a parkolás:

Augusztus 1. és szeptember 30. között a centrum felé a teljes szakaszon a belső sáv és a középszigetben lévő parkolók lesznek lezárva, a kifelé tartó ágon, a Fehérvári út és a Kosztolányi Dezső tér között a külső sáv (buszsáv) került lezárásra, a Kosztolányi Dezső tér és a Karolina út közötti szakaszon pedig szintén a belső sáv és a középszigetben lévő parkolók vannak elkorlátozva.

Október 1. és november 12. között a centrum felé a teljes szakaszon a külső sáv lesz lezárva, a kifelé tartó ágon, a Fehérvári út és a Kosztolányi Dezső tér között a belső sáv kerül lezárásra, a Kosztolányi Dezső tér és a Karolina út közötti szakaszon pedig szintén a külső sáv (buszsáv) és a középszigetben lévő parkolók lesznek elkorlátozva.

A zöldfelületek rendezése során több mint száz díszfát és több mint ezer cserjét ültetnek, valamint az útfelújítással érintett zöldfelületeken, összesen 12100 négyzetméteren tereprendezési, humuszolási és füvesítési feladatokat is elvégeznek.

Újbuda