Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 20. péntek, Bernát, Felícia

Parkolás – türelmi idő szeptember végéig

Újbuda   |   2019, szeptember 5 - 13:15
Nyomtatóbarát változatSend by email

Megváltozott a parkolási rend a kerületben. Így egyszerűbben találhatnak parkolóhelyet a fővárosi tulajdonú utakon, a Bartók Béla úton, az Irinyi József utcában, a Bocskai úton, a Villányi úton, a Fehérvári úton, az Október huszonharmadika utcában és a Bogdánfy utcában lakó újbudai polgárok.

Tisztelt Újbudaiak!

Mint Önök is tudják, megváltozott a parkolási rend a kerületben. Így egyszerűbben találhatnak parkolóhelyet otthonukhoz közelebb a fővárosi tulajdonú utakon, a Bartók Béla úton, az Irinyi József utcában, a Bocskai úton, a Villányi úton, a Fehérvári úton, az Október huszonharmadika utcában és a Bogdánfy utcában lakó újbudai polgárok.

A díjfizetős övezetekben található fővárosi tulajdonú utakon augusztus 1-jétől a lakossági várakozási hozzájárulással nem rendelkező autósoknak díjfizetési kötelezettség lépett érvénybe. Az érintett szakaszokon – a Bartók Béla út Szent Gellért tér és Ulászló utca közötti szakaszán, az Irinyi József utcában, a Bocskai úton a Fehérvári út és a Tas vezér utca között, a Villányi úton a Móricz Zsigmond körtér és a Tas vezér utca között, a Fehérvári úton a Móricz Zsigmond körtér és a Hamzsabégi út között, az Október huszonharmadika utcában, a Bogdánfy utcában és a Műegyetem rakpart Szent Gellért tér és Bertalan Lajos utca közötti részén – az önkormányzat türelmi időszakot vezetett be.

A lakossági igényekre tekintettel Újbuda Önkormányzata a türelmi időszakot 2019. szeptember 30-áig meghosszabbítja.

Erre azért van szükség, mert a vártnál több új igénylés érkezett lakossági várakozási hozzájárulásra, valamint a nyaralási szezon vége és az iskolakezdés miatt sokaknak még nem volt idejük arra, hogy az igénylési folyamatot elindítsák. Akiknek a várakozási övezet területén van az állandó lakóhelyük, és még nem rendelkeznek lakossági hozzájárulással, azok a jogosultságot illetően a Budapest Főváros XI. Kerület Újbudai Polgármesteri Hivatal Közlekedési Osztályához fordulhatnak, ahol a kollégák szíves rendelkezésükre állnak. Elérhetőségük: +36/1/372-4515, +36/1/372-4514, Zsombolyai utca 5. I. emelet 107. szoba.

(Újbuda Önkormányzata)

Címkék: 
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.