Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 29. csütörtök, Anonymus

Párakapuk és vízosztás a kánikulában

Újbuda   |   2015, július 7 - 12:53
Nyomtatóbarát változatSend by email

Hétfőtől szerdáig a Móricz Zsigmond körtéren, az Alle mellett a Kőrösi sétányon és a Bikás park metró megállójánál szervez az önkormányzat a járókelők számára felfrissülési lehetőséget; helyszínenként, naponta mintegy kétezer zacskó vízzel.

A három helyszínen a párakapuk délelőtt 10 órától üzemelnek, míg a vízosztás délelőtt 11 órától kezdődik, és körülbelül délután 15:00 óráig tart.

Az Újbuda Prizma Kft. vízosztásban segítő munkatársai elmondták, hogy a tegnapi tapasztalataik szerint a járókelők örömmel fogadták önkormányzat által szervezett vízosztást, sokan többször is kértek a vízből és enyhítették hőségérzetüket a vízpermettel.

Az Országos Tisztiorvosi Szolgálat szerda éjfélig rendelte el a harmadfokú hőségriasztást. Az elrendelhető legmagasabb riasztás akkor lép életbe, ha a napi várható középhőmérséklet a 27 Celsius-fokot legalább három egymást követő napon eléri vagy meghaladja. Szerdán este hidegfront érkezését jelezték a meteorológiai szolgálatok, melynek hatására jó esély van a hőmérséklet csökkenésére.