Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 19. vasárnap, Ivó, Milán

Pályázat felelős és családbarát vállalkozásoknak

Újbuda   |   2019, május 9 - 11:41Nyomtatóbarát változatSend by email

Ismét kiírja Felelős Vállalkozás és Családbarát Vállalkozás Újbuda pályázatait a XI. kerületi önkormányzat. A cél, hogy kiemeljék és elismerjék azokat a szervezeteket, amelyek példaértékűen járnak el a környezeti és társadalmi fenntarthatóság területén vagy a családbarát vállalati kultúra szervezeti szintű megvalósításában. A nyertes pályázatok a pénzdíjazás mellett egy évig használhatják a Felelős Vállalkozás Újbuda, illetve a Családbarát Vállalkozás Újbuda elismerő címet és emblémát.

Kuriózumnak számít a kerületek és városok között Újbuda Önkormányzatának ismételt kezdeményezése, mely során olyan vállalatokat kíván díjazni, amelyek vagy felelős, környezettudatos, etikus magatartásukkal tűnnek ki, vagy családbarát intézkedéseik révén segítik a munkahelyi és a magánélet korántsem könnyű feladatainak összehangolását.

A díj megalapításával a kiíró egyértelmű szándéka, hogy a példaértékű szervezetek és programok bemutatásával, elismerésével biztassa azokat a cégeket, amelyek még csak most teszik meg az első lépéseket e területeken. Az önkormányzat számára kiemelten fontos, hogy hosszú távon minden szektor és szervezet hozzájáruljon az aktív, törődő és felelősségteljes élethez Újbudán, amely példaértékű más kerületek, városok számára is. A címeket mindkét pályázat esetében minden vállalati kategóriából (kisvállalat, közepes vállalat, nagyvállalat) egy szervezet nyerheti el, ezeket az önkormányzat az aktuális költségvetésének terhére összesen 1-1 millió forinttal támogatja: a győztes kisvállalat 500 ezer forint, a közepes vállalat 300 ezer forint, a nagyvállalat pedig 200 ezer forint összegű díjban részesül. A nyertesek jogot szereznek arra is, hogy egy évig használják a Felelős Vállalat Újbuda vagy a Családbarát Vállalkozás Újbuda címet és logót.

A pályázatokat 2019. október 31-éig lehet benyújtani. Az elismeréseket 2020 januárjában, az Újévköszöntő alkalmával adják át.

További információ: http://csaladbarat.ujbuda.hu/, valamint az Újbuda honlapon: https://kozigazgatas.ujbuda.hu/hirdetotabla-palyazatok.

(Újbuda)