Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 18. szombat, Erik, Alexandra

Óvodakezdést is támogat az önkormányzat

Újbuda   |   2015, október 15 - 12:31
Nyomtatóbarát változatSend by email

Idén az óvodások őszi évkezdését is kezdőcsomaggal támogatja az önkormányzat, összesen hatmillió forintnyi egységcsomag jut el a gyerekekhez.

Az óvodakezdési akció során több mint négyezer (4100) csomagot osztott ki szeptemberben képviselőtársaival Haidar Norbert önkormányzati képviselő. A kezdőcsomagot kerületi óvodavezetők javaslatai alapján állították össze. Minden gyerek kapott tornazsákot, melyen kívül igyekeztek olyan dolgokat (például fogmosó poharat, fogkrémet) összeválogatni, amelyek használata mindennapos.

Egyházi Tímeának három gyermeke közül az egyik alsó tagozatos, egy pedig óvodás, így ők idén iskolai és óvodai kezdőcsomagot is kaptak. Állítása szerint az óvodás csomagban olyan dolgok vannak, amelyeket mindenképpen vásárolniuk kellett volna. - Az iskolai kezdőcsomagban is rengeteg füzet és számos egyéb hasznos holmi van – tette hozzá.

Az önkormányzat képviselő-testülete még szeptember 17-én szavazott arról, hogy az iskola- és óvodakezdési valamint a babaköszöntő csomag adományozását rendelet szabályozza a jövőben. – Fontos, hogy mindenki számíthasson erre, ugyanakkor senki ne tehesse ezt politikai kampánytémává - mondta Molnár László alpolgármester. Szerinte fontos a babaköszöntő csomag üzenete, azaz hogy minden élet számít. Hangsúlyozta: ez nem szociális juttatás, hanem olyan odafigyelés és gondoskodás, amivel kifejezik köszönetüket a szülőknek a gyermekvállalás miatt.

HL