Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 26. hétfő, Edina

Óvodakezdési csomag minden újbudai kiscsoportosnak

Újbuda   |   2016, október 13 - 14:56
Nyomtatóbarát változatSend by email

Idén 1400 ovis kap ajándékot abból az alkalomból, hogy kiscsoportosként megkezdi az óvodát a kerületben. Az összesen 2,2 millió forint értékű kezdőcsomagokat önkormányzati képviselők adják át a gyermekeknek.

Tavaly 4100 gyermek jutott óvodakezdési csomaghoz Újbudán, az önkormányzat ezzel a kezdeményezéssel segíti az ovis korú gyermekeket nevelő családokat. Az ajándékot minden intézményben önkormányzati képviselők adják át a gyermekeknek személyesen. A csomagban gyurma és színes ceruza mellett fogmosó kellékek is helyet kaptak, maga a csomag pedig tornazsákként is használható.

Karkus Mihányné a Lágymányosi Óvodák vezetője úgy véli, a csomag esztétikus, életkornak megfelelő, praktikus, szívesen használják a gyerekek és a szülők is pozitívan értékelik. – Nekünk, pedagógusoknak talán az a legnagyobb élmény, ha a gyermekeknek örömet okozhatunk – mondta. Intézményeiben a gyerekek ezt az ajándékcsomagot ténylegesen hazavihetik, tehát nem kell felhasználniuk annak tartalmát az óvodában.

A Törcsvár utcai óvoda kiscsoportosai Király Nóra alpolgármester adta át a kezdőcsomagokat. Szerinte bár jelképes az ajándék értéke, mégis pozitív visszajelzések érkeztek tavaly a családoktól, ezért is döntött úgy az önkormányzat, hogy folytatja az akciót. Elmondta, Újbuda kivételezett helyzetben van, mert a kerületben születő gyermekek száma magasabb az átlagnál, ezért is fontos, hogy az óvodákat folyamatosan fejlessze, bővítse az önkormányzat.

H. S. - B. Gy.