Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 24. péntek, Gábor, Karina

Óvodakezdési ajándékokat kaptak a kiscsoportosok

Újbuda   |   2017, szeptember 27 - 13:20
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda Önkormányzata immár harmadik éve nyújt óvodakezdési csomagot a kerület kiscsoportosainak. Ez csupa olyan praktikus dolgot tartalmaz, amit a kicsik a mindennapok során is használnak. A Lágymányosi óvoda kiscsoportosainak Simicskó István országgyűlési képviselő, Hoffmann Tamás polgármester, valamint Király Nóra és Molnár László alpolgármester adta át a csomagot szeptemberben.

Idén ősszel 910 új óvodás kezdte meg a 2017/18-as tanévet a kerületben, januárig további 315 kiscsoportos beszoktatása várható, azaz a meglévő 2820 ovis mellé 1225 gyermeket várnak a nevelők. A számokból is látszik, hogy Újbuda kivételezett helyzetben van, hiszen az ide születő gyermekek száma nagyobb az átlagosnál, ezért az önkormányzat is gondot fordít az intézmények fejlesztésére, felújítására. Az óvodakezdési csomagokat Hoffmann Tamás polgármester kezdeményezésére, az iskolakezdési csomag mintájára alakították ki azzal a céllal, hogy terhet vegyenek le a szülők válláról. Az ovis csomagokat az óvodavezetők javaslatai alapján állították össze: a tornazsákon túl fogmosó pohár, fogkrém, gyurma és zsírkréta is került az ajándékok közé. Az elmúlt három évben több mint 6700 család részesült ilyen jellegű támogatásban.

Simicskó István országgyűlési képviselő szerint a szeptember az óvodás korú gyerekeknek is nagy kihívást jelent, többségük ekkor kerül ki a családi fészekből, és kezd el közösségi életet élni. - Ezt az új környezetet nem könnyű megszokniuk, sokan még megilletődötten játszanak, de remélhetőleg hamar új barátokat szereznek és örömmel járnak be az óvodába, ahol kiváló pedagógusok gondoskodnak a testi-lelki fejlődésükről – fogalmazott. Hozzátette: az önkormányzati képviselőkkel igyekeznek minden csomagot személyesen átadni a gyerekeknek.

K. A.