Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 25. szombat, Vilmos

Oviolimpia a Gabányiban

Újbuda   |   2019, április 26 - 10:56
Nyomtatóbarát változatSend by email

Nyolc újbudai óvodából nyolcvan gyermek vett részt a Gabányi László Sportcsarnokban megrendezett játékos sportversenyen. A kis sportolókat Hoffmann Tamás polgármester köszöntötte, majd adta át nekik az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. ajándékait, sportszereket és finomságokat.

Újbuda vezetője a mozgásra és egészségmegőrző hatására hívta fel a figyelmet. Mint mondta: „nagyon fontos elérnünk a gyerekeknél, hogy örömmel sportoljanak minden nap.” Újbuda Önkormányzata támogatja az ovisoknak szóló sportrendezvényeket, hogy a mozgás a kicsik életének részévé váljon.

Hoffmann Tamás elmondta: a diákolimpiákon az utóbbi években egyre nagyobb a részvétel, és az újbudai klubokban sportoló gyerekek létszáma is növekszik. Sokan az óvodások olimpiáján és hasonló rendezvényeken kedvelik meg a sportot, így egyre több gyereket sikerül az egészséges életmód felé vezetni.

Horváth Gábor, az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. szakmai igazgatója kiemelte: nemcsak a versengés miatt fontos, hogy minél többen vegyenek részt az óvodások olimpiáján, hanem úgy tudja, a kicsik készülnek is erre a napra. A Gabányi László Sportcsarnokban örömmel látják a legfiatalabbakat, azt remélve, hogy a gyerekek motivációja erősödik a rendszeres sportolás iránt, és később tehetséges sportolók is kikerülnek közülük.

Idén tavasszal a Szentimrevárosi Karolina Óvodából, a Lágymányosi Csicsergő Óvodából, a Lágymányosi Óvodából, az Albertfalvi Bükköny Óvodából, a Gazdagréti Óvodából, a Dél-kelenföldi Cseperedő és Lecke utcai óvodából vettek részt gyermekek az óvodások olimpiáján. A versenyszámok között volt egyebek mellett szlalom futás, pókjárás, egyensúlyozás babzsákkal és kosárlabda pattogtatás is.

(D. B. S.)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.