Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 29. csütörtök, Anonymus

"Ottlik kert" tervpályázat: hamarosan kiderül, kik a nyertesek

Újbuda   |   2018, november 15 - 11:45
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda Önkormányzata "Ottlik kert" címen hirdetett nyílt tervpályázatot a nyáron. Célja olyan közösségi tér létrehozása volt a kerület szívében, amely egyszerre állít emléket Ottlik Géza Kossuth- és József Attila-díjas írónak, műfordítónak, továbbá új funkciót ad az egykori, Bukarest utcai buszvégállomás környezetének is. Az eredményhirdetés november 29-én lesz a B32 Galéria és Kultúrtérben.

A felhívásra összesen 15 pályamű érkezett, amelyek közül szakmai zsűri választotta ki a legjobbakat. A hivatalos eredményhirdetés 2018. november 29-én, 18 órától lesz a B32 Galéria és Kultúrtérben (1111 Budapest, Bartók Béla út 32.).

A bírálóbizottság elnöke az a Mohácsi Sándor tájépítész, akinek tervezőirodája több újbudai tér (például a Bikás park) tervezésében is részt vett. Rajta kívül a bizottság tagja még Erő Zoltán építész, urbanista, a 4-es metró megállóinak egyik tervezője, Gálhidy Péter szobrász, Kulcsár-Szabó Zoltán irodalomtörténész, valamint az önkormányzat részéről Hoffmann Tamás polgármester, Büki László városgazdálkodási igazgató és Takács Viktor mb. főépítész.

A pályázatról bővebben: https://ottlikkert.ujbuda.hu/

forrás: PIM