Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 29. szerda, Magdolna

Ötödször rendeztek állásbörzét kerületieknek

Újbuda   |   2015, október 13 - 13:03
Nyomtatóbarát változatSend by email

Ezernél is több állást kínáltak a munkaadók a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, az Újbuda Prizma Nonprofit Kft. és az önkormányzat által ötödik alkalommal rendezett állásbörzén. Az együttműködés sikeres, cél mégis a börzék visszaszorítása, mivel az a munkanélküliség megszűnését jelentené a kerületben.

Újbuda Önkormányzatának fontos, hogy álláshoz jussanak a kerületi munkanélküliek és megteremtsék maguknak az anyagi biztonságot. Ezért is szervez időről időre állásbörzét az Újbuda Prizma Nonprofit Kft. valamint a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara segítségével. A tapasztalatok alapján sikeres az együttműködés: a munkakeresők és a munkáltatók igényei közelítenek egymáshoz, egyre többen találnak állást. Molnár László alpolgármester hangsúlyozta: az ötödik expón több mint ezer munkalehetőség közül válogathattak az érdeklődők. Az alpolgármester ugyanakkor bízik abban, hogy egyre ritkábban kell sort keríteni állásbörzére, ami szerinte azt jelentené, hogy van állásuk a kerületieknek.

Lőrincz Gergely az Újbuda Prizma Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, a kiállító munkáltatók nem csak a börzéken nyújtanak segítséget. A Prizma Fehérvári út - Baranyai út sarkán lévő irodájában állandó tanácsadással támogatják, segítik az érdeklődőket; itt megtanulhatják, milyen buktatókat lehet elkerülni az állásinterjúkon. A BKIK-val kötött megállapodás értelmében a mindenkori gazdasági jogszabályi és adóváltozásokról is tájékoztatják a leendő munkavállalókat.

Az állásbörzén több mint harminc vállalat mutatta be álláskínálatát, a tevékenységek széles palettáját vonultatták fel. A Magyar Államkincstár Budapesti és Pest Megyei Igazgatósága standjánál például megtudtuk, nem csak a kisgyermekes, hanem a megváltozott munkaképességű munkavállalókat is támogatják, ezen kívül továbbképzési lehetőségeket biztosítanak, szükség esetén pedig tanulmányi szerződést is kötnek a dolgozóval. A helyközi utazási költségeket megtérítik és évi 200 ezer forint cafeteria juttatást biztosítanak. A McDonald’s pultjánál éttermi dolgozót kerestek, a fizetésen túl itt béren kívüli juttatással, rugalmas munkabeosztással, karrierlehetőséggel kecsegtették az álláskeresőket. Cserébe jó kommunikációs készséggel, magas szintű munkabírással rendelkezők jelentkezését várják. Az állásbörzén – egyebek között – az Iparművészeti Múzeum, a Groupama biztosító, az Auchan és a Tesco is volt jelen.

Újbuda