Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 25. csütörtök, Márk

Ötéves az újbudai Háziorvosi Klub

Újbuda   |   2015, február 10 - 11:39
Nyomtatóbarát változatSend by email

Ötödik éve havonta egyszer összeülnek a kerület háziorvosai a Szent Kristóf Szakrendelőben, hogy részt vegyenek az aktuális szakmai programon. Legutóbbi találkozójukra Újbuda vezetői is ellátogatottak.

A Háziorvos Klub egyik célja, hogy lehetőséget teremtsen a kerületi orvosok szakmai együttműködésére, a tapasztalatcserére. Dr. Luigits Ildikó klubvezető szerint kollégái túlságosan is magányosan dolgoznak és ritkán van lehetőségük a szakmai kérdések megvitatására. Ezen próbál változtatni a kerületben immár ötödik éve működő klub, amelynek tagjai havi rendszerességgel beszélhetik meg a problémákat, kérhetnek tanácsot egymástól.

A találkozók célja az is, hogy szorosabb kapcsolatot tartsanak az önkormányzattal, a kórházakkal, a szakmai szervezetekkel, az Országos Tisztifőorvosi Hivatallal, a Magyar Orvosi Kamarával, a Szent Kristóf Szakrendelővel, továbbá hasznos szakmai és szervezési információkkal is ellássák a tagokat.

- Egy közösséget minősít, hogy tagjai mennyire figyelnek egymásra, mennyire adnak egymás véleményére – mondta Simicskó István országgyűlési képviselő, aki szerint fontos, hogy szakmai közegben találkozzanak az azonos hivatást gyakorlók.

A kerület egészségügyért felelős alpolgármester, Király Nóra szerint a kezdeményezés nemcsak Budapesten, hanem országos viszonylatban is egyedülálló. Úgy véli, hiába voltak máshol is hasonló próbálkozások, fennmaradni hosszabb távon sehol nem tudtak.

Az összejöveteleken igyekeznek minél több oldalról megközelíteni az orvoslást, elemeztek már EKG görbéket kardiológus segítségével, volt orvosjogi előadás és szó volt műhiba perekről is.

H.L.