Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 7. szerda, Ambrus

Osztálykirándulást támogatnak a Mesedoktorok

Újbuda   |   2014, március 27 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Jótékony versenyt hirdetnek iskolások és ovisok között a Mesedoktorok. A Mátrix Közhasznú Alapítvány Gyógyító Mesedoktorok mozgalma úgymond adakozó versenyre hívja a jelentkezőket, akiknek mesekönyveket kell összegyűjteniük egészségügyi intézmények gyermekosztályai számára. A legtöbbet adományozó iskolai csapat osztálykirándulását az alapítvány fedezi.

Mesekönyv gyűjtő akciót szervez kórházak, gyermekosztályok mesekönyvállományának bővítése céljából - óvodai csoportok és általános iskolai osztályok részvételével - a Mátrix Közhasznú Alapítvány Gyógyító Mesedoktorok mozgalma. A program keretében jótékony célra lehet felkínálni a már nem használt, de még jó állapotban lévő mesekönyveket.

A legtöbb könyvet összegyűjtő általános iskolás csapat 2014-es év végi osztálykirándulását az alapítvány fedezi, a legtöbb könyvet összegyűjtő óvodai csapat értékes díjazásban részesül. Az összegyűjtött könyvek egészségügyi intézményekbe kerülnek.

Egy intézményből külön-külön több osztály/csoport is részt vehet a versenyben. Az induló/könyvet beküldő csapatok egyben és részenként is beküldhetik (határidőn belül) az összegyűjtött adományokat. Fontos, hogy a küldeményeknek tartalmazniuk kell az intézmény nevét, címét, az osztályt/csoportot, a kapcsolattartó pedagógus nevét, telefonos elérhetőségét. Az alapítvánnyal az induló csoportok osztályfőnöke, óvodák esetén az óvónője tartja a kapcsolatot.

A www.mesedoktorok.hu oldalon figyelemmel követhető a beküldött könyvek mennyisége, így a résztvevő csapatok között igazi verseny alakulhat ki. Beküldhető minden új-és használt, de jó állapotban lévő mesekönyv, ifjúsági regény, ismeretterjesztő gyermekkönyv és színező is. A 2014-es mesekönyv gyűjtő akció 2014 április 1-től május 13-ig tart.

Osztálykirándulást támogatnak a Mesedoktorok