Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 16. kedd, Valter

Összhangban a kerületi és a kormányzati adópolitika

Újbuda   |   2015, április 29 - 16:30
Nyomtatóbarát változatSend by email

Bár az önkormányzat önként vállalt feladatai növekednek, mégsem nem lesz szükség  adóemelésekre Újbudán ebben az évben, a jövő évi büdzsé pedig az adócsökkentés költségvetése lesz - hangzott el Hoffmann Tamás polgármester sajtótájékoztatóján.

A 2015-ös költségvetés elfogadását követően bár biztosan látható, semmilyen adóemelésre nem lesz szükség ebben az évben Újbudán, annak ellenére, hogy az Önkormányzat önként vállalt feladatai tovább növekednek. Az önkormányzat úgy számol, hogy – ha külső körülmények nem teszik elengedhetetlenné -, a ciklusban nem növeli a lakosság és a kerületben működő vállalkozások adóterheit. Ezt a helyzetet a kormányzati intézkedések 2016-tól még kedvezőbbé teszik, a jövő évi büdzsé az adócsökkentés költségvetése lesz.

Ezek az adócsökkentések a XI. kerületben élőknek is újabb segítséget jelentenek. Csak a legfontosabb lépéseket kiemelve: az SZJA 2016-ban tovább csökken 16 százalékról 15 százalékra. Ezzel 120 milliárd forinttal több marad 4 millió ember zsebében. 2016-tól tovább nő a kétgyermekesek családi adókedvezménye is. 2016-tól 2019-ig fokozatosan a jelenlegi 10 ezer forintról 20 ezer forintra nő a gyermekenkénti kedvezmény, ami 15 milliárd forintos adócsökkentést jelent. Csökkenhet különböző állami közszolgáltatások díja, illetéke is illetve van, amelyik meg is szűnhet, amellyel további 10 milliárdos teher kerülhet le a családok válláról.