Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 21. kedd, Konstantin

Összeültek a kerületi közös képviselők

Újbuda   |   2014, szeptember 23 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Közös képviselői klubot tartottak Újbudán, melyen az önkormányzat társasházi kamerarendszer programjához kapcsoló pályázatról tájékozódhattak a kerületi társasházak képviselői. A kezdeményezésnek köszönhetően a lakóépületek bejáratát illetve a lépcsőház közös helyiségeit megfigyelő kamerarendszerbe ruházhat a lakóközösség, melyhez közel 50 százalékos támogatást nyerhetnek.

A bűnmegelőzési eszközre ezúttal több lakóközösség pályázhat mint korábban - hangzott el az Újbuda Prizma Nonprofit Kft. és a kamerák telepítéséért felelős biztonsági cég munkatársainak előadásában.

- A kiírt kamerarendszer pályázat beadási határidejét ugyanis egy hónappal meghosszabbították, így szeptember 30-ig még be lehet nyújtani azokat - mondta Győrffy József, a lakásgazdálkodási osztály tanácsadója. Hozzátette: törvény szerint a beruházásához a tulajdonosközösség négyötödének is hozzá kell járulnia.

Közös képviselők klubjának szó volt egy nanotechnológiával kapcsolatos szigetelésről is. Kiderült, hogy az épületek hagyományos hőszigetelését az új technológiával is ki lehet váltani, mely az eddigieknél hatékonyabb, kialakítása pedig gyorsabb és egyszerűbb a többihez képest.

T.D. - ÚjbudaTV