Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 25. csütörtök, Márk

Összeállt a Fonó őszi-téli programsora

Újbuda   |   2014, szeptember 17 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

A legjobb világzenei kiadók élmezőnyéhez tartozás, a Womex Top Label elismerés a 2014/2015-ös évadban is lelkes munkára ösztönzi a Fonót. Ennek alapján összeállt a a Zeneház őszi-téli programsora.

A Fonó Budai Zeneház rengeteg újdonsággal lepi meg a népzene, a néptánc és a világzene kedvelőit. Ezek közé tartozik, hogy a Parno Graszt állandó roma klubot indít. Az autentikus és világzenét játszó roma zenekar részben a Fonónak köszönheti sikerét.

Folytatódik a táncház program is, újra megrendezik a hét kárpát-medencei város kultúráját bemutató Héttorony fesztivált, világsztárokat hívnak meg és nagykoncerteket tartanak. Lajkó Félix a Dohnányi Szimfonikusokkal készítette el a Végtelen szimfóniát, Herczku Ági Bandázom címmel nép és világzenei albumot jelentetett meg, Csík János pedig 50. születésnapjára készít lemezt a Csík Zenekarral. A Fonó három nagykoncertje: a Muzsikás Együttes karácsonykor, a Csík Zenekar szilveszter előtt, a Lajkó Félix Maraton pedig február végén lesz.

A szerdai táncházak 19 éve állandóak a Fonóban, az új évadban Fitos Dezső és Kocsis Enikő tanít kalotaszegi táncokat. A Fonó kéthetente egy-egy határon túli illetve hazai zenekart lát vendégül, és az 1997-2001 közötti Utolsó Óra népzenegyűjtési programra építve a zsidó és cigány népzenei hagyományokra alapoz. Idén Dresch Mihállyal és Balázs Elemérrel folytatódik a jazz klub, kortárs mozgásszínházként pedig a Fonó pódium van jelen az intézményben.

T.D. - ÚjbudaTV

Összeállt a Fonó őszi-téli programsora