Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 6. szerda, Miklós

OSC: szép játékkal maradt alul a BL-címvédővel szemben

Újbuda   |   2015, november 30 - 11:27
Nyomtatóbarát változatSend by email

A legsikeresebb olasz csapat, a világsztárokkal felálló Pro Recco 12-7-re nyert, így az OSC a harmadik BL mérkőzésén sem tudott pontot szerezni. Vincze Balázs, a magyarok vezetőedzője azonban elégedett volt a három kulcsjátékosa nélkül játszó csapata teljesítményével.

A világ egyik legjobb vízipóló csapata, a BL-győztes, friss Európai Szuperkupa győztes olasz Pro Recco volt a Bajnokok Ligája harmadik fordulójában az OSC ellenfele november 28.-án, szombaton. A Nyékiben játszott négy negyed mindegyikében az olaszok támadhattak elsőként. Vincze Balázs tanítványai ennek ellenére az első két negyedben még tudták tartani a lépést az olasz "kirakatcsapattal". A nagyszünet után kissé elfáradtak, ennek ellenére vezettek még remek akciókat, és szépítettek.

Vincze Balázs vezetőedző lapunknak elmondta, ez azért elismerésre méltó teljesítmény, mert a csapat három emberrel, három vezető kulcsszereplővel szegényebben tudott versenyezni.

Hoffmann Tamás polgármester szintén rendkívüli elégedettségét fejezte ki a csapat játékát illetően. Az OSC újbudai kötődése példaként szolgál a kerület felnövekvő sportoló nemzedéke előtt is.

A vízilabda Bajnokok Ligája B csoport állása:

1. Pro Recco 9 pont

2. Jug Dubrovnik 9 pont

3. Szolnok 6 pont

4. Partizan 3 pont

5. OSC 0 pont

6. Galatsaray 0 pont

Az OSC legközelebb december 8-án ugrik vízbe, hogy ismét hazai pályán, a Nyéki Imre Uszodában a Honvéd csapata ellen játsszon.