Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 8. péntek, Mária

Őrmezei iskolások taroltak a kutyabarát rajzpályázaton

Újbuda   |   2016, október 11 - 13:43
Nyomtatóbarát változatSend by email

Nyolcból hat díjazott újbudai azon a rajzpályázaton, amelyet még a nyáron hirdettek meg gyermekek körében azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet az állatok tiszteletére és szeretetére. A kutyabarát pályázatra több mint 100 száz rajz érkezett.

A Berkenye Republik Egyesület, a Mancs-Rancs Alapítvány és az Eurofarm Trade Kft. még a nyáron hirdetett „Barátunk a kutya” címmel rajzpályázatot 6-14 éves gyermekek számára. A felhívást online felületeiken és állatorvosi rendelőkben is közzétették. A szervezők a pályázattal elsődlegesen azokat a gyerekeket akarták megszólítani, akik szeretik az állatokat és azt is tudják, miért fontos, hogy jó gazdák legyenek.

A kiírás szövegében nem szerepelt semmilyen technikai megkötés; festményt, ceruzarajzot vagy zsírkrétával készült alkotásokat egyaránt lehetett küldeni. A beérkezett több mint száz pályaművet egy háromfős zsűri bírálta el, amelynek tagjai a remek teljesítményeket látva az eredeti tervtől eltérően nem három, hanem nyolc alkotást jelöltek meg győztesként.

A díjazottak közül hatan az Őrmezei Általános Iskola tanulói, rajtuk kívül egy biatorbágyi és egy XXI. kerületi nebuló részesült elismerésben. Mindannyian oklevelet és értékes rajzeszközöket kaptak.

A győztesek: Cseresnyés Luca 2.b osztályos (Ritshmann Pál Német Nemzetiségi Iskola, Biatorbágy), Gódor Dzsenifer 5.b (Móra Ferenc Általános Iskola, XXI. kerület), Lévay Katinka Petra 6.b, Paku Panna 6.b, Csendi Dávid 5.b, Kántor Kata 5.a, Kiss Laura Linda 5.a és Szilvásy Deniz 5.b osztályos tanulók (Őrmezei Általános Iskola).

Újbuda