Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 7. csütörtök, Apollónia

Online évfordulóra készül a Fonó

Újbuda   |   2020, május 14 - 11:48
Nyomtatóbarát változatSend by email

Virtuálisan készül fennállásának 25. évfordulójára a Fonó Budai Zeneház. Huszonöt kategóriában várják a közönség véleményét arról, melyek voltak az elmúlt két és fél évtized legemlékezetesebb estéi, zenéi, zenészei és lemezei a kulturális intézményben.

A járványhelyzet miatt online térben készül jubileumi évadára az ősszel 25.-ik születésnapját ünneplő Fonó. Az évforduló alkalmával elismernék azokat a művészeket, zenekarokat, produkciókat is, akik meghatározták a Fonó első negyedszázadát. A héten elindult a Fonó25 szavazás nevezési fázisa, a második körben a beérkezett nevezések közül lehet majd kiválasztani a legjobb előadókat, produkciókat. A szavazás kategóriáinak győzteseit a Fonó születésnapi évadnyitója keretében ősszel hirdetik ki. Szavazni június 15-éig lehet a következő linken: http://www.fono.hu/szavazok

A Fonó a rendkívüli helyzet alatt a zárva tart, ebben az átmeneti időszakban online tartalmakkal várják közönséget. Keddenként Berecz István, a Fonó népzenei művészeti igazgatójának online szólótánc kurzusához lehet csatlakozni, csütörtökönként Kubinyi Júlia népdalénekes, a Fonó népzenei művészeti vezetője tart énekkurzust.

A zeneház munkatársai online videóinterjúkat késztenek a nép- és világzenei szcéna alkotóival, azokkal a művészekkel, akik meghatározzák a Fonó arcát. Szintén az évforduló kapcsolódóan várják a közönség fonós emlékeit, történeteit, képeit, tárgyait fotózva vagy szkennelve.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Zöldítésben kiválóra vizsgázott az Allee a BREEAM minősítésén  

Az Allee már évek óta tudatosan alakítja egyre zöldebbé az épületét, illetve annak működését, és most a világ vezető fenntarthatóság-vizsgálati módszere (BREEAM) alapján végrehajtott minősítési eljárás szerint is kiválóan teljesített ezen a területen és elsőként nyerte el a magyarországi bevásárlóközpontok közül a legmagasabb, Outstanding Building Management és Excellent Asset Performance minősítést.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.