Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 16. kedd, Valter

Önkéntes napot tartott a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Újbuda   |   2015, szeptember 18 - 12:32
Nyomtatóbarát változatSend by email

Idén tizenöt helyen dolgoztak a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem önkéntesei az ötödik alkalommal megrendezett önkéntes napon. A résztvevők a hallgatói képviseletek felhívására jelentkeztek és tisztogatták az újbudai intézmények környékét, szépítgették a kerületi zöld felületeket, parkokat.

Idén szeptember 15-én tartották a BME ötödik önkéntes napját, melynek résztvevői kerítést festettek, megtisztították az újbudai zöld területeket, eltávolították a graffitikat, ezen kívül parkosítás is volt a feladataik között.

Az önkéntes akcióban évente 800-900-an hallgató vesz részt, a fiatalok idén a Fővárosi Önkormányzat Bánk Bán utcai idősek otthonában is segítettek. Mintegy 40-en dolgoztak és átfestették a társalgókat, a korlátokat, a munkához szükséges eszközöket és anyagokat is maguk vitték.

A BME-n tanuló Péntek Ágnes negyedszer vett részt az önkéntes napon, másodszor volt koordinátor. Úgy véli, önzetlen munkájával viszonozhat valamit a XI. kerületnek.

A program része volt idén is a Goldman György téri adománygyűjtés; a Magyar Vöröskereszt segítségével ruhát és játékot, az Élelmiszerbankon keresztül tartós élelmiszert juttatnak el hallgatók a rászorulóknak.

H.L.