Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 24. péntek, Gábor, Karina

Önismeret ötven éven felülieknek

Újbuda   |   2017, február 7 - 13:29
Nyomtatóbarát változatSend by email

A személyiség nem csak kamasz-és fiatal felnőtt korban fejlődik, ezért az élethosszig tartó tanulást bármely életkorban gyakorolható. Különösen fontos az önismeret álláskeresésnél, amelyhez ötven éven felülieknek nyújt segítséget az önkormányzat és az Újbuda Prizma Közhasznú Nonprofit Kft.

A segíteni akarás jegyében indított önismereti kurzust 50 éven felüli álláskeresőknek az Újbuda Prizma Közhasznú Nonprofit Kft. és Újbuda Önkormányzata.

A résztvevők már a képzés második óráján kedvező tapasztalatokról számoltak be: Papp Ildikó korábban varrónő volt, két gyermekes édesanyaként azonban nagyobb magabiztosságra vágyott. „Meg kell tanulni, hogy olyan dolgokra is képesek vagyunk, amelyekről nem is tudunk” – idézte fel az első alkalommal tanultakat.

Egri Zsuzsa korábban pénzügyi területen dolgozott. Másik szakmája is van, ezért a humánpolitika, bérfejlesztés, társadalombiztosítás területén szeretne elhelyezkedni. Az önismereti tanfolyamon első alkalommal vett részt, de az elmúlt évek felébresztették benne az igényt, hogy miként tudna sikeresen pályázni a vágyott állásra, illetve mi jelenthet számára biztos elhelyezkedést.

Az Újbuda Prizma és az önkormányzat eddigi 50 év feletti álláskeresőknek nyújtott segítségére kiemelt figyelmet fordítanak a szervezők. Céljuk, hogy a kurzusra jelentkezők minél hamarabb munkába álljanak. Ezért idén egész évben lesznek tanfolyamok, köztük angol-, számítástechnika, önéletrajz írással kapcsolatos és álláskeresési technikákra fókuszáló is.

T. K.