Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 18. szerda, Erik, Alexandra

Ön is gazdagíthatja a kerületben élő idősek életét

Újbuda   |   2017, május 17 - 11:07
Nyomtatóbarát változatSend by email

Mivel a 60+ program egyre több helyszínen működik, aktív 60 év feletti önkéntesek bevonásával szeretnénk azt színesíteni, gazdagítani.

Az alábbi területeken várjuk szépkorú önkéntesek jelentkezését:

  • Oktatás: valamilyen kedvelt tevékenység, hobbi oktatása, amellyel szívesen foglalkozna közösségi vagy csoportos szinten, vagy amelynek részeként új ismereteket tanítana kortársainak (pl. idegen nyelven társalgás, kertészkedés, irodalom stb.).
  • Szomszédsági önkéntes: a kerület több pontján (Gazdagréten, Őrmezőn, Albertfalván, Kelenföldön) működő, önszerveződő közösségeinkhez csatlakozva segítheti az adott terület időseit (pl. 60+ programról való tájékoztatás, közösségépítés).
  • Idősek segítése saját otthonukban: 2017 januárjában indítottuk el újszerű, időskorúakat segítő szolgáltatásunkat 60 év feletti önkéntesek bevonásával szakemberek támogatása mellett. Általános segítséget kaphatnak a rászorulók saját otthonukban, mint pl. felolvasás, beszélgetés, orvoshoz kísérés stb., ezáltal is javítva a helyi idősek életminőségét.

Ha szeretné szabadidejét és energiáját hasznosan tölteni, vagy hobbijával, korábbi munkájával kapcsolatos tudását továbbadni kortársai részére, és az említett területek valamelyikében szívesen tevékenykedne, várjuk jelentkezését!

Jelentkezni, érdeklődni minden hétköznap 8.00–14.00 óra között a 06/1/372-4636-os telefonszámon, személyesen az Újbudai Önkéntes Koordinációs és Módszertani Központban, vagy a 60plusz@ujbuda.hu e-mail címen tudnak.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Bartók-negyed lakossági fórum  

2022május1717:30
Tájékoztató és beszélgetés az önkormányzat fejlesztési terveiről 2030-ig.
Várjuk a véleményüket, részvételüket!

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.