Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 27. hétfő, Hella

Ön is elmondhatja, milyen legyen a Feneketlen-tó környezete

Újbuda   |   2014, március 12 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Közös gondolkodásra invitálta az Újbudaiakat a Kulturális 11 Egyesület. A Tranzit Art Caféban tartott workshop célja az volt, hogy aktivizálja a Feneketlen tó körül élőket és frissességet, változást vigyen a kerület életébe. A munkába nemrég a BME Építész Klubja is bekapcsolódott, de további csatlakozókra is számítanak.

A nemrég alakult - vállalkozókat, magánszemélyeket valamint a kulturális közélet színterein tevékenykedőket összefogó - Kulturális 11 Egyesület ötletbörzére invitálta a Feneketlen tó környékén élőket. A fórum célja, hogy együtt tervezzék meg miként és hogyan változzon a Feneketlen-tó környezete és infrastruktúrája.

A KULT11 már önmagában is izgalmas szerveződés. Olyan egyesület, amely elkötelezett a Bartók Béla út és környékének fejlesztésében. Emellett ékes példája annak, hogy a helyi vállalkozók, versenytársak együtt többet tudnak tenni környezetükért, ahelyett, hogy energiáikat a konkurenciaharcra pazarolnák. Az elmúlt évben már több sikeres kulturális, művészeti programot szerveztek Újbudán, idén ősszel pedig Cseh Tamásra emlékeznének egy nagyobb fesztivállal. Közben sem tétlenkednek ha a kerület kulturális pezsgését kell fellendíteni.

Azért, hogy környezetük még szebb és élhetőbb legyen, több lehetőséget kínáljon, aktív résztvevőket keresnek a közös gondolkodáshoz. A Tranzit Art Caféba szervezett workshop témája éppen az volt, hogy miként lehetne hatékonyabban elérni a Feneketlen-tó partján felüdülést kereső lakosokat és véleményüket összegezve olyan folyamatot elindítani, amelynek végeredménye az a változás lesz, amely valóban a park használóinak elégedettségét szolgálja.

A projekthez aktív partnerekre van szükség, ezért is keresték meg a BME hallgatóiból álló Építész Klubot is. Ezek a fiatalok lelkesen vesznek részt a közös gondolkodásban és a folyamatok tervezésében.

Újbuda D.B.S. (2014. 03. 12.)

Ön is elmondhatja, milyen legyen a Feneketlen-tó környezete