Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 23. kedd, Béla

Olimpikonok festették ki a gyermekotthon folyosóját

Újbuda   |   2014, december 4 - 00:00Nyomtatóbarát változatSend by email

Zöld erdőt festettek az őrmezei Kossuth Lajos Gyermekotthon és Általános Iskola folyosójára ismert és sikeres sportolók. Az önkéntes iskolaszépítő akcióra a december 5-ei Önkéntesek világnapja alkalmából került sor.

Olimpikonok, az EMMI sportért felelős államtitkára és a gyermekotthon lakói együtt szépítették a Fővárosi Kossuth Lajos Gyermekotthon és Általános Iskolát. Az akció része az Emberi Erőforrások Minisztériuma kampányának, amely az Önkéntesek világnapjához kapcsolódva arra vállalkozik, hogy felhívja a figyelmet az önkéntességre, az önkénteseket foglalkoztató szervezetekre, intézményekre.

Simicskó István tavaly télen korjótékonysági akció, csolyázni vitte a Kossuthos gyermekeket, a mostani akcióról pedig azt mondta, hogy öröm számára ha hozzájárulhat, hogy a gyerekek kellemesebb környezetben éljék mindennapjaikat.

A besárgult, egyszínű falra a kerületi rajztanárok, művészek által tervezett, stilizált erdő került, a résztvevők a falra rajzolt vázlatot festették ki. - Gyermekeink nyitottak a közösségi programokra, hálásak a segítségért, de mi is szervezünk a kerületben segítő akciókat - mondta Csányi Ildikó az otthon igazgatóhelyettese, aki szerint a közös munka miatt a tanulók jobban megbecsülik környezetüket.

A jótékonysági akción Kovács „Koko” István is részt vett. A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagyköveteként a világbajnok sportoló életének állandó része a segítő munka és az önkéntesség. Kokó nem először jár a gyermekotthonban, tavaly ilyenkor Hadfi Dániel olimpikon dzsúdóssal Mikulás-krampusz párost alkotva lepték meg a gyerekeket. - Sportolóként példaképként éltük az életünket és szeretnénk jó példával járni a civil életben is – nyilatkozta az akciót támogató Magyar Olimpiai Bajnokok Klubját képviselő Kokó. Az önkéntes akción részt vett Nagy Tímea és Nébald György vívó olimpikon, valamint két magyar vízilabdázó is.

T.D. - ÚjbudaTV