Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 16. vasárnap, Jusztin

Októberig pályázható az Erasmus+ program

Újbuda   |   2015, szeptember 23 - 14:01Nyomtatóbarát változatSend by email

Október elsejéig még egymillió euróra, azaz több mint 300 millió forintra lehet pályázni az Erasmus+ program ifjúsági részében - közölte Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára kedden sajtótájékoztatón.

Az Erasmus-programra a legtöbben oktatási programként tekintenek, ennél azonban az sokkal többet nyújt. - Van ugyanis egy ifjúsági program része is, amely 13-30 éves fiatalokat szólít meg, és amelyben évente négymillió euró áll rendelkezésre. Ebből átlagosan 160-170 pályázatot tudnak támogatni, a még október elsejéig pályázható egymillió eurós összegből pedig még 40-50 pályázat valósulhat meg - mondta Novák Katalin államtitkár. Kiemelte, hogy három kategóriában várják a pályázatokat. Az elsőben az "egyéni mobilitást" támogatják, tehát az egyéni képzéseket, az ifjúsági cseréket és az európai önkéntes szolgálatokat. A második kategóriában az ifjúsági szervezetek nemzetközi tapasztalatcseréjét és együttműködését segítik, míg a harmadikban a döntéshozók, a kormányzati szereplők és az ifjúság közötti párbeszédet támogatják.
Kitért arra, hogy a pályázaton szervezetek indulhatnak, a fiatalok rajtuk keresztül tudnak részt venni a nemzetközi cserékben és együttműködésekben. Az államtitkár úgy fogalmazott, 2014-ben csaknem ötezren tapasztalhatták meg, hogy milyen jó és fontos a nemzetközi tapasztalatcsere, és milyen jó azután itthon kamatoztatni az így megszerzett tudást.
Schanda Tamás ifjúságügyért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár elmondta, hogy a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet részeként működik az Erasmus+ programiroda, ahol minden szükséges információhoz hozzá lehet jutni. Ezen kívül a www.eplusifjusag.hu és a www.onkentes.gov.hu honlapon, valamint az Eurodesk irodahálózatnál vagy szombaton a budapesti Füvészkertben, az Európai pikniken kaphatnak információt az érdeklődők.

MTI