Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 26. hétfő, Edina

Október 23: viharos időben is ünnepelt a kerület

Újbuda   |   2014, október 23 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda is megemlékezett az '56-os forradalomról. A október 22-én a koszorúzás az Október huszonharmadika úton volt, ünnepi műsorral a Leiningen úton működő Újbudai Speciális Szakiskola diákjai készültek. Másnap a nemzeti ünnepen Schwéger Tamás emléktábláját koszorúzták meg a Bartók Béla úton.

Idén az 1956-os forradalom és szabadságharchoz kapcsolódó kerületi megemlékezés az Október huszonharmadika utcai emléktábla koszorúzásával kezdődött. A rossz idő miatt elmaradtak a beszédek, de méltó helyükre kerültek a koszorúk. Újbuda Önkormányzata részéről Nemessné Bérczi Szilvia igazgató-helyettes, a Lágymányosi Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnázium részéről Unyi István igazgató helyettes, az '56-os Szövetségtől Sztyop Ferencné, a szervezet budapesti elnöke helyezett el koszorút.

Ezt követően a Leiningen úti Újbudai Speciális Szakiskolában volt ünnepi megemlékezés, ahol az intézmény sajátos nevelési igényű tanulói elevenítették fel az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeit. A programon Ludányi Attila önkormányzati képviselő mondott köszöntőt.

Október 23-án Schwéger Tamás emléktábláját koszorúzták meg a Bartók Béla úton. Az eseményen Gyorgyevics Miklós önkormányzati képviselő, valamint Bódis András a Schwéger emlékek gondozója mondott beszédet. A programon jelen volt Schwéger Péter, az körtéri harcok egykori vezetőjének testvére.

Újbuda