Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 29. csütörtök, Mihály

Oklevelet kaptak a digitális oktatásra továbbképzett pedagógusok

Újbuda   |   2016, december 9 - 12:33
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda Önkormányzata elkötelezett a oktatás színvonalának emelése iránt, ezért az elmúlt években hét okos tantermet alakított ki a kerület iskoláiban. A modern eszközökkel való oktatás könnyítéséhez térítésmentes informatikai tanfolyamot szervezett pedagógusoknak az Újbuda SMART 11 Nonprofit Kft., erről 5 iskola 38 tanára vehette át képesítő oklevelét Újbuda polgármesterétől december 8-án.

2016 szeptemberében öt kerületi iskolában indult el az első informatikai továbbképző tanfolyam, amelynek során a tanárok elsajátíthatták a legfontosabb digitális kompetenciákat. A résztvevő 38 pedagógus között - pályakezdőtől nyugdíjasig - a legkülönbözőbb tantárgyakat oktató szaktanárok, igazgatóhelyettesek és igazgatók voltak. A tanfolyam segítségével a tanárok hatékonyabban tudják elvégezni mindennapi feladataikat.

A térítésmentes oktatást az Újbuda SMART 11 Nonprofit Kft. informatika oktatója, György János vezette. Állítása szerint, nyár végén a kerület valamennyi iskoláját megkeresték a lehetőséggel, a tanárok pedig - kérdőív segítségével - önmagukat sorolták be a három szint (kezdő, középhaladó, haladó) valamelyikébe. Ennek alapján az első félévben 5 iskolában indult középhaladó szintű, úgynevezett „online dokumentumkezelés” tanfolyam. A 30 órás tanfolyam 8 héten keresztül, heti 2x2 órában, 6-8 fős kiscsoportokban zajlott. A tananyag megalkotásakor figyelembe vették a tanárok kéréseit, így része lett a képzésnek a Facebook és annak használata is.

A képzés elsősorban a Google adta lehetőségekkel ismertette meg a tanárokat. Megtanulták a szövegszerkesztés alapjait, hogy hogyan tudnak színes, érdekes oktatási tartalmakat létrehozni online környezetben, valamint a Google Drive használatát. A felhő-alapú alkalmazás előnyeiből adódóan egyszerűbbé válik a szülőkkel, kollégákkal és diákokkal való kapcsolattartás. A tanárok akár óratervet, feladatsort vagy épp a tantestületi kiránduláson készült videót is meg tudják majd osztani az általuk kialakított csoportokkal. A tanfolyam során jártasságot szereztek a böngésző hatékony használatában is, megismerték a youtube lehetőségeit, ahonnan szemléltető kisfilmeket tölthetnek le, azokból lejátszási listát készíthetnek, de akár videót is tölthetnek fel. A Moddle e-learning rendszerrel valamint a Google diákkal pedig oktatási anyagokat, előadásokat tudnak létrehozni.

A pedagógusok leghasznosabbnak a Google űrlapok készítésének elsajátítását találták, amellyel teszteket, dolgozatokat készíthetnek, és amelyekből egy kattintással alkothatnak statisztikákat, diagrammokat.

- Kiemelkedően pozitív visszajelzések érkeztek a kerületi iskolákból. A tanárok eleinte kicsit idegenkedve ültek az iskolapadban, de végül lelkesen jártak a képzésre, és jól hasznosíthatónak találták a tanultakat - nyilatkozta Janurik Lajos, az Újbuda Smart 11 Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

A tanfolyam vizsgával zárult, melyen minden tanár sikeresen átment, így a december 8-án tartott ünnepélyen 5 iskola 38 tanára vehette át képesítő oklevelét Újbuda polgármesterétől.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Szégyenfolt marad a kelenföldi indóház  

Egyelőre nem születik újjá a lepusztult kelenföldi indóház, miután „Budapest-Kelenföld vasútállomás volt felvételi épületének átalakítása és felújítása” bekerült a kormány által elhalasztásra, illetve átütemezésre ítélt állami beruházások közé.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.