Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 22. hétfő, Magdolna

Nyugdíjba vonul a Szent Margit Gimnázium igazgatója

Újbuda   |   2016, június 21 - 10:56
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Szent Margit Gimnázium évzáró ünnepségén köszönt el Görbe László igazgató az intézmény diákjaitól és tanáraitól. A piarista atya kilenc éven keresztül irányította a közel ezer diákot oktató, neves gimnáziumot.

Görbe László örült annak, hogy a Szent Margit Gimnázium hírnevét öregbíthette, hogy a régi hagyományok megtartása mellett sikerrel feleltek meg a XXI. század kihívásainak. Szerinte a különleges atmoszférájú iskola sosem akart elit intézménnyé válni, céljának azt tekintette, hogy a kevésbé tehetséges diákokból is kihozza a maximumot. Az intézményben folyó munka sikerét igazolja a 4,1-es iskolaátlag, valamint a kerületi és országos versenyeken elért eredmény is.

A Szent Imre Plébániatemplomban tartott tanévzáró szentmisét követően a legkiválóbb tanárok, dolgozók átvehették a Szent Gellért-díjat, míg a diákok legjobbjait idén is a Szent Margit Emlékplakettekkel jutalmazták.
A Szent Margit Gimnázium új igazgatója Vízhányó Zsolt piarista matematika tanár lesz, A 70. életévét betöltő Görbe László pedig visszatér alma máterébe, a kecskeméti piaristákhoz, ahol a gimnáziumhoz tartozó templom plébánosaként dolgozik tovább.

D. B. S.