Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 1. péntek, Tihamér, Annamária

Nyitva a Nagykikinda játszótér

Újbuda   |   2022, május 9 - 10:02
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Nagykikinda felújítása során új, korszerű, biztonságos játszótér készült. A régi, rossz állapotú, elavult eszközöket elbontották, helyettük hét új játszóeszköz és öt felújított játék, színes gumiburkolat várja a gyerekeket.

Új járdák vezetnek a pihenőpadokhoz, piknikasztal, ivókút is szolgálja a családok kikapcsolódását. A párakapu és a kihelyezett napvitorlák mellett 12 új fa nyújt majd árnyékot a nyári melegben, a megújult növényzet, a gyepszőnyeg pedig igazi zöld pihenőszigetet jelent a családoknak. A növényeket automata öntözőrendszer locsolja. Nem csupán a játszótér újult meg, hanem a mellette lévő, rendkívül rossz állapotú sportpálya is: új burkolattal, kosárpalánkkal, kis focikapuval, valamint két pingpongasztallal. A hivatalos megnyitó mulatságot gyereknap előtt tartják.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Zöld jelzést kapott a civilektől a saroktelek új koncepciója  

Már csak egy gyerekeket ábrázoló stukkó emlékeztet arra, hogy az Ulászló utca–Zsombolyai utca–Kökörcsin utca által határolt telken egykor védőnői szolgálat működött, a dzsungelre hajazó terület mégis nagy szerepet játszik a helyiek életében. A saroktelek változatos növényzete és élővilága zöld falként védi a környéken élőket a város ártalmaitól. Ezért töltötte el őket aggodalommal, amikor a kétezres évek óta fejlesztésre szánt területről az önkormányzat kimondta, eljött a megújulás ideje. A jelek szerint azonban a civilek igényei kaptak elsőbbséget.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.