Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 3. hétfő, Helga

Nyílt napokat tart az ELTE

Újbuda   |   2015, január 28 - 15:28
Nyomtatóbarát változatSend by email

Csütörtökön és pénteken nyílt napokat tartanak az Eötvös Loránd Tudományegyetemen (ELTE), ahol számos program mellett az érdeklődők megismerkedhetnek a karok képzési kínálatával.

A jelentkezők részt vehetnek mintaórákon és előadásokon, találkozhatnak a karok vezetőivel, oktatóival és hallgatóival, és ezen felül minden karon külön programokat is kínálnak.

Nyílt napokat tart az ELTE


Az állam- és jogtudományi karon a mintaórák és a tájékoztatók mellett a diákok modelleznek egy büntetőpert, a Bárczi Gusztáv gyógypedagógiai karon pedig a hallgatók interaktív tájékoztatóval készülnek a felvételizőknek, és lesz lehetőség személyes konzultációra is. Az informatikai kar bemutató óráin a mobil tanrendekről és a világ infokommunikációs trendjeiről is szó lesz. A pedagógiai és pszichológiai kar tanácsadással is várja a leendő egyetemistákat, míg a természettudományi kar az interaktív bemutatókon túl laboratóriumi látogatásokat szervez, az érdeklődők megtekinthetik a Természetrajzi Múzeum és a Matematikai Múzeum kiállításait.
Az ELTE karai az osztatlan tanárképzésről, a nemzetközi lehetőségekről, a kollégiumokról is tájékoztatják az érdeklődőket.
A nyílt napok programjai elérhetők a www.elte.hu oldalon.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.