Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 24. szombat, Mátyás

Nyílt nap volt a kelenföldi rendőr irodában

Újbuda   |   2014, október 9 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Nyílt napot tartott a XI. kerületi Rendőrkapitányság kelenföldi Körzeti Megbízotti Irodája. A gazdagréti után idén másodikként megnyílt rendőrségi bázis tanácsadással és gyerekprogramokkal várta az érdeklődőket.

A kelenföldi Fejér Lipót utcában márciusban nyílt meg a XI. kerületi rendőrkapitányság Körzeti Megbízotti Irodája (KMB). A BRFK közösségi rendőrség megvalósítására törekszik, hogy közvetlen kapcsolata kerüljön a lakossággal, és akár már helyben megelőzzék, felderítsék az adódó bűneseteket.

- A kelenföldi iroda nemrég nyitott, ezért szeretnénk felhívni a környékbeliek figyelmét, hogy bármilyen probléma esetén betérhetnek ide és segítséget kérhetnek a rendőröktől – mondta a nyílt nap ötletét ismertetve Nagyné Antal Anikó önkormányzati képviselő. A családias rendezvényen a gyerekek tenyérnyomatot készíthettek, és megismerkedhettek a rendőri munka érdekességeivel.

Ludányi Attila önkormányzati képviselő fontos célnak nevezte a kerületi polgárőrség létszámának növelését. Elmondta, hogy a kerületi polgárőrszervezetek összefogására idén megalakult Újbuda Polgárőr Egyesület várja azokat az elkötelezett lakókat, akik tennének lakóhelyük biztonságért. Gazdagréten és Kelenföldön már megalakult az egyesület tagozata.

T.D. - ÚjbudaTV