Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 24. kedd, Eszter, Eliza

Nyílt nap az Izotóp Intézetben

Újbuda   |   2018, április 18 - 10:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját az Izotóp Intézet. Ennek alkalmából nyílt napot szerveznek, amelyre minden 16 éven felüli érdeklődőt várnak.

Az MTA Energiatudományi Kutatóközpont és az Izotóp Intézet Kft. 2018. május 26-án, szombaton 9 órától nyílt napot tart, mely keretében az érdeklődők szakszerű vezetés mellett megismerkedhetnek a kutatóintézet, a kutatóreaktor és Izotóp Intézet tevékenységével és látogatást tehetnek a gyártó laboratóriumban és a reaktornál.
A nyílt napon való részvétel feltétele a regisztráció, melyet az alábbi telefonszámon: 061/391-0802 vagy emailben: izotop@izotop.hu tehetnek meg az érdeklődők 2018. május 17. csütörtök éjfélig. A nyílt napon csak 16. életévet betöltött személyek vehetnek részt.

A nyílt nap leírása itt érhető el.

Az idén 25 éves Izotóp Intézet Kft. jelentős és eredményes erőfeszítésekeket tesz a környezetterhelés minimalizálására. A cég az elmúlt időszakban olyan korszerűsítéseket hajtott végre, amely a légtechnikai szűrőrendszer átalakításával tovább növelte a biztonságos működést. Az előző években megszervezett lakossági fórumok és nyílt napok tapasztalatai után idén is megismerhetik az érdeklődők az intézet tevékenységét, személyesen is meggyőződhetnek a radiogyógyszerek gyártásának folyamatával, és a kutató reaktor működésével. A radiogógyszerek rendkívül fontosak és nélkülözhetetlenek a betegek és különösen a daganatos betegek részére. A gyógyszerkutatás is nagy mértékben támaszkodhat az intézetnél készülő jelzett vegyületekre.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbudai Sportos Nap  

Számos szabadtéri, illetve belső helyszínre szervezett nyílt sportnapot Újbuda Önkormányzata május első szombatján. A május 6-i magyar sport napjához kapcsolódó rendezvény elsődleges célja a kerület sport­életének élénkítése volt, de a sportklubok, edzőtermek és sportlétesítmények megismerésére is lehetőséget teremtett.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.