Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 24. kedd, Eszter, Eliza

Nyilt nap a Műegyetemen

Újbuda   |   2018, november 21 - 13:07
Nyomtatóbarát változatSend by email

November 30-én nyilt napot tart a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem a műszaki, informatikai, gazdasági, természet- vagy társadalomtudományi területen továbbtanulni vágyóknak.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem teljes képzési kínálata áttekinthető lesz egy helyszínen egyetlen nap alatt. A november 30-ai nyílt napon azokat a középiskolásokat és szüleiket, valamint érdeklődőket várják, akik a műszaki, informatikai, gazdasági, természet- vagy társadalomtudományi területen akarnak továbbtanulni.

A nyílt nap programjainak legfontosabb célja, hogy látogatóik közvetlen tapasztalatot szerezzenek a Műegyetemen zajló képzésekről, programokról és a hallgatói életről. A laborlátogatások, ismeretterjesztő előadások, kari tájékoztatók remek lehetőséget teremtenek erre. Emellett a felvételihez kapcsolódó kérdéseikre is pontos választ kaphatnak. A rendezvényen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, amely a szervező Hallgatói Szolgáltatási Igazgatóság (HSZI) honlapján elvégezhető. Jelentkezési lapot kitölteni kizárólag a diákoknak kell, a kísérőknek nem. Az érkezés előtti napokban érdemes tájékozódni a Műegyetemről a honlapon és a kari weboldalakon és összegyűjteni a kérdéseket, amelyek a nyílt napon közvetlenül feltehetők, vagy elküldhetők a nyiltnap@hszi.bme.hu-ra. Érdeklődni az esemény Facebook-oldalán is lehet.

Az előzetes, online regisztrációt követően a nyílt napon személyesen is be kell jelentkezni a kijelölt műegyetemi bejelentkezési pontok egyikén 8:00-14:00 óráig.

A helyszínek: a K, CH, St épületek (1111 Budapest, Műegyetem rakpart 3.), valamint az I és Q épületek (1117 Budapest, Magyar tudósok körútja 2.)

A program itt elérhető, emellett a Műegyetem hivatalos mobilalkalmazása, a BME APP is hasznos információkkal szolgál az érdeklődő középiskolásoknak, valamint segít a campus feltérképezésében.

Még több tájékoztatás a frissen elkészült Felvételi kalauz 2019 c. műegyetemi kiadványban található, amelyhez a nyílt napon bárki hozzájuthat, emellett elektronikusan is elérhető a bme.hu aloldalán.

forrás:bme.hu

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbudai Sportos Nap  

Számos szabadtéri, illetve belső helyszínre szervezett nyílt sportnapot Újbuda Önkormányzata május első szombatján. A május 6-i magyar sport napjához kapcsolódó rendezvény elsődleges célja a kerület sport­életének élénkítése volt, de a sportklubok, edzőtermek és sportlétesítmények megismerésére is lehetőséget teremtett.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.