Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 28. kedd, Stefánia

Nyílt nap a Kelenföldi buszgarázsban

Újbuda   |   2015, április 24 - 11:22
Nyomtatóbarát változatSend by email

A budapesti busz-közlekedés 100. évfordulójához kapcsolódóan nyílt napot rendez a Kelenföldi autóbuszgarázsban a BKV. Április 26-án 10-16 óra között azokat várják, akiket érdekel az autóbuszos közlekedés valamint a garázs épülete.

Valamennyi korosztálynak kínál programot április 26-i nyílt napján a BKV. Állításuk szerint a közlekedésbarátoknak és családoknak is érdemes kilátogatni a Kelenföldi járműtelepre. A szakmai programok előzetes regisztrációhoz kötöttek.

A szerelőcsarnokot 1949. január 1-jén adták át, építésekor a világ legnagyobb feszített héjszerkezetű csarnoka volt. Az 1997-ben ipari műemlékké nyilvánítottépület építészeti tervét Padányi Gulyás Jenő, a statikai terveket Dr. Menyhárd István készítette.

Programok:

- Jármű és alkatrész kiállításon a következő autóbuszokat lehet megtekinteni: IK-127V, IK-405AP, Volvo 7700 csuklós, IK-435 (felújított), IK-415 (felújított)

- Készségfejlesztő játékok, kreatív műhely, akadálypálya, közlekedésbiztonsági és történeti kvíz, „részeg szemüveggel” biztonságosan kipróbálható az „ittas közlekedés”.

- Lesz élő mini világ busz – az Ikarus buszba épített mozgó terepasztalt a gyerekek is kezelhetik.

- Modell kiállítás – a Széchenyi Vasútmodellező Klub terepasztala és a Magyar LEGO-Vasút Klub terepasztala.

- A Nemzeti Közlekedési Hatóság programja – PÁV műszerek kipróbálása és KRESZ e-learning, KRESZ totók, valamint Flanagan-féle, papíron kitölthető műszaki intelligencia felmérés.

Helyszín: Kelenföld Járműtelep – Budapest, XI. ker. Hamzsabégi út 55.

Időpont: 2015. április 26. (vasárnap), 10-16 óra között.

Megközelítés: Móricz Zsigmond körtérről és Etele térről közvetlen járat indul Kelenföld Járműtelepre, amelyet normál díjszabással, érvényes jegy vagy bérlet birtokában vehetnek igénybe látogatóink. Menetrendért kattintson ide.

Előzetes regisztráció: a www.bkv.hu oldalon legkésőbb vasárnap reggel 9 óráig a http://www.bkv.hu/hu/visits/2 linken e-mail cím megadásával (maximum 3 főt) lehet regisztrálni, amely regisztrációt a helyszínen az erre fenntartott pultnál kell a megadott időpont előtt legkésőbb 10 perccel véglegesíteni.