Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 30. csütörtök, András, Andor

Nyílt nap a 70 éves Kelenföldi autóbuszgarázsban

Újbuda   |   2019, április 4 - 13:17
Nyomtatóbarát változatSend by email

Nyílt napot tartanak az idén 70 éves Kelenföldi autóbuszgarázs szerelőcsarnokában április 6-án. Az építészeti különlegességnek számító ipari műemlék mellett a mindennapokban nem látható közlekedési érdekességeket is megmutatják az érdeklődők.

Az ipari műemlékké nyilvánított szerelőcsarnokba a nap folyamán vezetett látogatásokat szerveznek, bemutatják a garázs műszaki életét és történetét. A részvétel a vezetett túrán regisztrációhoz kötött. Regisztrálni korlátozott számban a helyszínen lehet.
Szokás szerint megtekinthetők, bejárhatók lesznek a forgalomban közlekedő és a nosztalgia járművek (M108D, M168D, C68E, IK284 és IK415), és autóbusz maketteket is kiállítanak. A telephely területén belül egész nap közlekedik a TR5-ös nosztalgia autóbusz körjárat.
A nyílt napon a résztvevők tájékoztatást kaphatnak a BKV Zrt. nosztalgia járműveiről, a Turisztikai divízió különjárati szolgáltatásáról és a Libegő kedvezményes igénybevételének lehetőségéről. A helyszínen bemutatják a BKV teljes turisztikai tevékenységét is (Sikló, Libegő, hajó, különjárat, Budapesti Sétajárat).
Az autóbusz-vezetés iránt érdeklődők tesztvezetésen tehetik próbára magukat. A tesztvezetésre a helyszínen lehet jelentkezni korlátozott számban. A jogosítvánnyal nem rendelkezők autóbusz szimulátorral élhetik át a több tonnás városi járművek vezetésének izgalmait (a tesztvezetésen résztvevők nem regisztrálhatnak a szimulátorba), a gyerekek pontgyűjtő játékban vehetnek részt. A játék állomásain a pontgyűjtő kártyára megszerzett pecsétek ajándéktárgyakra válthatók.

A BRFK XI. ker. Rendőrkapitánysága és a Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. (KTI) Közlekedésbiztonsági Kutatóközpontja a biztonságos közlekedésre hívja fel a figyelmet. A rendőrkapitányság kerékpáros ügyességi és KRESZ pályával (gyermekek részére), KRESZ tesztlapok kitöltésével, puzzle KRESZ táblákkal segíti a közúti közlekedés szabályainak megismerését. Lesz ujjlenyomat vétel, megtekinthetők lesznek a rendőrség technikai eszközei (rendőrautó, testpáncél, pajzs), és motoros szimulátor is. A KTI jóvoltából a Traffic Games internetes online játék (trafficgames.hu) számítógépet és internet kapcsolatot nem igénylő, offline változatával játszhatnak a gyerekek. A Zebra Zebi foglalkoztató sarokban a kisebbek egy városrészletet ábrázoló molinón – a mini KRESZ-táblák elhelyezése után – játékautókkal mehetnek végig, a nagyobbakat pedig bójákkal kirakott ügyességi gokartpálya várja

Helyszín, időpont: ATÜI Kelenföldi Divízió (Kelenföldi autóbuszgarázs) 1113 Budapest Hamzsabégi út 55-57.
2019. április 6. szombat 10:00-16:00 óra között

A rendezvény látogatása ingyenes! A helyszín megközelíthető a Móricz Zs. körtérről (a 7-es busz megállójából) és az Etele térről tíz órától fél óránként induló, díjmentesen igénybe vehető nosztalgia járatokkal.