Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 7. csütörtök, Apollónia

Nyelvparádé lesz a hétvégén Budapesten

Újbuda   |   2016, szeptember 6 - 09:17Nyomtatóbarát változatSend by email

Ismét megrendezik a nyelvparádét a fővárosban: a péntektől vasárnapig tartó rendezvényen magyarországi és külföldi nyelvtanfolyamokkal, próbanyelvvizsgával, nyelvtanulási segédeszközökkel, bemutatóórákkal, nyelvkönyvekkel és online tanulási lehetőségekkel várják az érdeklődőket.

A Millenáris D épületében ingyenesen látogatható nyelvparádén magyar és külföldi nyelviskolák, nyelvvizsgaközpontok, könyvkiadók, nyelvi utaztatók és szoftverfejlesztők egyaránt jelen lesznek.
A rendezvényen a nyelvtanárok tájékozódhatnak a legújabb digitális eszközökről, tananyagokról, és megismerhetik azokat a módszereket is, amelyekkel hatékony lehet a vizsgafelkészítés, valamint gyakorlati segítséget, ötleteket kapnak, amelyekkel diákjaik a hosszú nyári szünet után gyorsan felfrissíthetik nyelvtudásukat. Az elmúlt évhez hasonlóan egy rendhagyó módszertani konferencia is várja a nyelvtanárokat.
A szervezők közleménye kitért arra is, hogy a világon majdnem minden harmadik ember angolul tanul. Az Education First legutóbbi felmérése szerint ez a skandináv országokban élőknek sikerül leghatékonyabban, ahol a társadalom minimum 65 százaléka tökéletesen beszéli a nyelvet. A felnőttek vizsgaeredményei alapján készült felmérésben Magyarország a 21. helyet foglalja el közel 58 százalékkal, India és Lettország "szomszédságában". A régióban különösen szembetűnő a magyarok lemaradása, ugyanis Szlovénia és Lengyelország az első tízbe került.
A Nyelvparádé különlegessége idén a péntek délutáni Silent Reading Party - vagyis a Csendben Olvasós Buli - lesz, ahol mindenki zajmentesen, békességben, mindenfajta "kütyü" zavaró hatása nélkül olvashatja az általa hozott könyvet.

MTI