Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 16. kedd, Valter

Nyári szünet előtt összeült a képviselő-testület

Újbuda   |   2016, június 24 - 09:05
Nyomtatóbarát változatSend by email

"Újbuda környezetének védelméért" és a "Kiváló közszolgálatért" elismerő címek átadásával kezdődött a nyári szünet előtti utolsó testületi ülés. A képviselők határoztak egyebek mellett a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola további támogatásáról, valamint Újbuda és a lengyelországi Zoliborz között létrejövő testvérvárosi együttműködésről is.

„Újbuda környezetének védelméért” elismerő címet adományozott az önkormányzat a természeti értékek védelmében folytatott munkát végző szakembereknek a nyári szünet előtti utolsó testületi ülésen. Az elismerésben részesült Kocsisné Busa Anna nyugdíjas óvodapedagógus, akinek vezetése alatt a Pitypang Óvoda elnyerte a "Zöld Óvoda" és az „Újbuda Környezettudatos Óvodája” címet. Ugyanezt az elismerést kapta az újrahasznosításért lobbizó Nemes Gábor, a Szentimrevárosi Egyesület Zöld körének megalapítója is. „Újbuda kiváló közszolgálatáért" elismerő címben Kovács Szilveszter köztisztviselő, az adóbehajtási csoport munkatársa és Kádi Gergely köztisztviselő, a közlekedési osztály munkatársa részesült.

A képviselők arról is döntöttek, hogy a közbeszerzésekkel kapcsolatos feladatkörök szeptember 1-től a pénzügyi és jogi bizottsághoz kerüljenek a gazdasági bizottság helyett. A testület arra is igent mondott, hogy a kerület több mint 200 kilométeres úthálózatán egy időben több helyszínen történő és esetlegesen szabálytalan munkavégzésért járó büntetéseket egyértelműen fogalmazzák meg a jövőben.

Szó volt az előző félév testületi tevékenységéről is, arról, hogy idén módosították az éves költségvetési rendeletet, felülvizsgálták az "Életjáradék lakásért" koncepciót, és felemlítették az önkormányzat által adományozott díjakat és kitüntetéseket is.

A mostani ülésen a képviselők határoztak arról is, hogy az önkormányzat továbbra is támogatja a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolát, hogy az intézmény könyvtárának felújításához Újbuda 300 ezer forintot adományoz. Rábólintottak arra is, hogy partnervárosi együttműködés lesz Újbuda és a lengyelországi Zoliborz település között.

Téma volt, hogy az önkormányzat fenntartásában működő óvodák tavaly augusztustól indított szervezeti struktúra átalakítása után, az eltelt csaknem egy nevelési év tapasztalatai szerint, elengedhetetlen az intézmények zökkenőmentes működéséhez a függetlenített intézményvezető-helyettes munkája. A testület ezért megszavazta, hogy a köznevelési koncepció értelmében a 600 óvodai férőhely alatti óvodákban a 2017 őszi felülvizsgálat mellett 2018. július 31-ig hosszabbítsák meg a függetlenített intézményvezető-helyettesi álláshelyeket.

A képviselő testület végül úgy határozott, hogy elindul a II. kerületi önkormányzat nyilvános, kétfordulós velencei, és kápolnásnyéki „üdülőtáborok” vásárlására kiírt pályázatán.

A képviselő-testület 2004-ben hozott határozata alapján a polgármester részére az I. félév végéig céljutalom fizethető ki, amennyiben az önkormányzat gazdálkodása stabil volt, likviditási zavar, kiegyenlítetlen számlák nem keletkeztek, az önkormányzat és intézményeinek működése problémamentes volt, valamint ha a határidős feladatok kifogástalanul teljesültek. Hoffmann Tamás hagyományosan nem veszi fel ezt a háromhavi illetményének megfelelő összeget, hanem egy kerületi óvodának ajánlja fel. A kedvezményezett intézmény ez évben a Neszmélyi Úti Óvoda, amely fejlesztőeszközök beszerzésére fordíthatja a felajánlást.

T. K.