Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 29. hétfő, Magdolna

Nukukuma szigetét „találták” fel a természetismereti versenyen

Újbuda   |   2016, március 23 - 09:24
Nyomtatóbarát változatSend by email

Izgultak a gyerekek az Újbudai Pedagógiai Iroda természetismereti versenyén az újbudai Bocskai István Általános Iskolában. A kerületi intézmények 5. és 6. osztályosai mérték össze tudásukat.

A természettudományos érdeklődés, a kreativitás valamint az együttműködési készség fejlesztése volt a célja az Újbudai Pedagógiai Iroda idei természetismereti versenyének. Az 5. és 6. osztályos gyerekek négy fős csapatokban indultak. Előzetes feladatként egy létező, vagy képzeletbeli csendes-óceáni sziget térképét kellett megszerkeszteniük méretarányosan (1:100000), feltüntetve a rajta a részletes jelmagyarázatot, a magassági számokat, a szintvonalakat, tereptárgyakat, feliratokat. Mindezt A/2-es méretben, tetszőleges technikával kellet kivitelezni.

A Bocskai Galériában kiállított munkák megtekintése után kezdődött a verseny, a gyerekek minden „állomáson” más-más feladatot oldottak meg. A nyertes csapatot a jelentkezés során elkészített rajz vagy makett eredménye, valamint versenyen szerzett pontok alapján hirdették ki. Gyurcsó Gyuláné, az Újbudai Pedagógiai Iroda vezetője elmondta, a kerület nagy hangsúlyt helyez a tehetséggondozásra. Ennek részeként rendezték meg a természetismereti versenyt is.

T. K.