Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 19. vasárnap, Ivó, Milán

Növekedhet az anyakönyvvezetők díjazása

Újbuda   |   2016, november 21 - 09:01
Nyomtatóbarát változatSend by email

Több napirend előtti felszólalás is elhangzott a képviselő testület legutóbbi ülésén, amelyen egyebek között intézményvezetői kinevezésről és a költségvetési rendelet módosításáról döntöttek a képviselők.

Rendes ülése keretében a testület többek között arról döntött, hogy Pócsné Hermanics Máriát bízza meg a Sasadi Óvoda óvodavezetői teendőinek ellátásával. A magasabb vezetői megbízás 2017. január 1-jétől 2022. július 31-éig szól. A grémium a 2016-os költségvetési rendelet módosításáról is határozott, ennek értelmében az idei büdzsé kiadási és bevételi főösszegét 25,6 milliárd forintban állapította meg.

A jövőben nőhet az anyakönyvvezetők díjazása is, különös tekintettel a munkaidőn kívüli, illetve a külső helyszíneken végzett tevékenységüket illetően. Mivel ezen munkakörbe tartozók fizetése a többi kerülethez képest alacsonyabb volt, ezért az anyakönyvvezetők a hivatali munkaidőn túl történő esemény lebonyolításáért a korábbinál többet, 15 ezer forintot kaphatnak.

A napirend előtti felszólalások kötött Gajárszki Áron (LMP) a polgármesternek szóló nyílt levelét olvasta fel. Azt indítványozta, hogy a Szent Imre Egyetemi Oktató és Gyakorló Kórházra kellene az államnak több pénzt fordítania a szuperkórház helyett. A kerületi érintettség figyelembe vételével Hoffmann Tamás polgármester hangsúlyozta, az állami szuperkórház végleges helyszínéről még nem született kormányzati döntés. Az viszont biztos, hogy Újbuda csak előnyét élvezi annak, ha egy ilyen egészségügyi intézmény épül a kerületben. A politikus egy esetleges dobogói helyszín kapcsán a tömegközlekedés kiépítését és fejlesztését javasolja.

Egy másik, ellenzéki napirendi felszólalásban Barabás Richárd képviselő (LMP) az önkormányzat október 23-i záróünnepségével kapcsolatban fogalmazta meg észrevételeit. Hiányolta, hogy a Móricz Zsigmond körtéren tartott megemlékezésről szóló tudósításban nem szerepelt részletesen Rainer M. János történész beszéde.

T. K.