Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 24. kedd, Eszter, Eliza

Nordic walking a Gellért-hegyen

Újbuda   |   2017, május 22 - 17:04
Nyomtatóbarát változatSend by email

Rövid nordic walking túrát szervez a Gellért-hegyen a Finn Nagykövetség május 28-án, vasárnap délután 2 órakor. Részvételi szándékot és a bot igénylést május 25-ig kell jelezni.

Nordic walking rajongó vagy? Netán régóta a szekrényben porosodnak a botjaid? Mit szólnál egy rövid nordic walking túrához a Gellért-hegyen? Esetleg azt sem tudod, mi fán terem a nordic walking?

Bármi is legyen a helyzet, itt a helyed a Finn Nagykövetségen május 28-án, vasárnap délután 2 órakor! A nagykövetség és a Magyar Szabadidő sport Szövetség által szervezett sportrendezvény a “ 100 km a százéves Finnország tiszteletére” nevet viselő kihívás nyitó alkalma is egyben.

A szövetség szakavatott edző i megmutatják a botok használatát – aztán indulhat is a túra! Ne tartson vissza, ha nincs, botod, tudunk kölcsön adni. Csak egy pár kényelmes cipőre lesz szükséged! Mivel a résztvevőkről csoportkép is készül, kérjük, hogy az egységes hatás érdekében fehér pólóban és lehető leg kék nadrágban érkezz.

Részvételi szándékodat csütörtökig, május 25-ig jelezd a dora.peregi@formin.fi címen, külön feltüntetve, ha botot is igényelsz.

Hívd a barátaidat is! Sportoljunk „Együtt” – az ünnepi év mottója szellemében.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbudai Sportos Nap  

Számos szabadtéri, illetve belső helyszínre szervezett nyílt sportnapot Újbuda Önkormányzata május első szombatján. A május 6-i magyar sport napjához kapcsolódó rendezvény elsődleges célja a kerület sport­életének élénkítése volt, de a sportklubok, edzőtermek és sportlétesítmények megismerésére is lehetőséget teremtett.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.