Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 18. szombat, Erik, Alexandra

Nők, nők, nők

Újbuda   |   2019, március 12 - 12:10
Nyomtatóbarát változatSend by email

Három nő, három történet, három nézőpont. Március 8-án mutatták be a Karinthy Színházban a finn drámaíró, Mika Myllyaho színművéből készült fekete komédiát, a Káoszt.

A Horgas Ádám rendezésében színpadra állított darabban egy 30-as éveikben járó baráti társaság tagjai találkozgatnak, hogy megosszák életük eseményeit és támogassák egymást a bajban. Amikor a világ gondjai túlzottan rájuk nehezednek, egy-egy csésze kávé mellett keresnek választ krízisük okára és következményére. Myllyaho drámája három nőről szól, akiket nemcsak kávézókban, hanem utcákon, iskolában, hajókiránduláson és egy orvosi váróban is látni, valamint egy rendőrségi fogdában, ahova részegen kerülnek egy átmulatott éjszaka után.

Szofit, az általános iskolai tanárt Botos Éva játssza, akinek iskoláját összevonás fenyegeti, ezért váratlan dühkitörésekkel vezeti le a feszültséget.

Emmát, az újságírót Szávai Viktória alakítja. Emmi munkamániája miatt egyre kétségesebb, hogy képes-e jó feleség és jó anya lenni, meg tudja-e akadályozni családja szétesését.

Júlia, a pszichiáter szerepében Bozó Andrea lép színpadra. A terapeuta saját paciensével kezd szerelmi viszonyba és egyre kevésbé látja tisztán az egyszerre édes és etikátlan helyzetet.

Mika Myylyaho 2008-as tragikomédiája igazi színészi örömjátékra ad módot, valós gondokról beszél erőteljes, színházilag izgalmas formában. A Káosz című darabot nem véletlenül Újbudán mutatták be. Karinthy Márton színházigazgató ezt az évadot a nőknek szánta. A Káosz Európa több színpadán ért el sikert, Finnország mellett Magyarországon, Spanyolországban, Nagy-Britanniában és Csehországban is bemutatták.

T. K.

Fotó: Karinthy Színház