Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 23. kedd, Béla

Népszerű volt a veszélyes- és elektronikai hulladékgyűjtési akció

Újbuda   |   2016, április 19 - 11:10
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda Önkormányzata ismét megrendezte a „Tisztaságot Újbudán” nagytakarítási akció keretében a veszélyes- és elektronikai hulladékgyűjtési lakossági akciót. A környezetvédelmi programra április 16-án került sor az Újbuda Prizma Közhasznú Nonprofit Kft. közreműködésével.

Reggel 9 órától várták a kerületi lakosokat Gazdagréten, Őrmezőn, Kelenföldön, Albertfalván és Szentimrevárosban az Újbuda Prizma Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársai. A lakosságnak lehetősége volt a régi, nem használt elektronikai eszközeinek (televízió, számítógép monitor, porszívó, stb.) szabályos lerakására. Az elektronikai hulladékokon kívül elhasznált gumiabroncsot, festéket, lejárt szavatosságú gyógyszert és más veszélyes hulladékot is fogadtak a prizmások.A kijelölt gyűjtőhelyeken több teherautónyi hulladék gyűlt össze.

A veszélyes- és elektronikai hulladékgyűjtési akcióval az önkormányzat támogatja a kerületi lakosokat, hogy díjmentesen, a környezetvédelmi szabályokat figyelembe véve, a kerületben az illegális hulladéklerakásokat megelőzve járuljon hozzá a kerület tisztántartásához.

Újbuda