Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 24. kedd, Eszter, Eliza

Népszerű volt a veszélyes- és elektronikai hulladékgyűjtési akció

Újbuda   |   2016, április 19 - 11:10
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda Önkormányzata ismét megrendezte a „Tisztaságot Újbudán” nagytakarítási akció keretében a veszélyes- és elektronikai hulladékgyűjtési lakossági akciót. A környezetvédelmi programra április 16-án került sor az Újbuda Prizma Közhasznú Nonprofit Kft. közreműködésével.

Reggel 9 órától várták a kerületi lakosokat Gazdagréten, Őrmezőn, Kelenföldön, Albertfalván és Szentimrevárosban az Újbuda Prizma Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársai. A lakosságnak lehetősége volt a régi, nem használt elektronikai eszközeinek (televízió, számítógép monitor, porszívó, stb.) szabályos lerakására. Az elektronikai hulladékokon kívül elhasznált gumiabroncsot, festéket, lejárt szavatosságú gyógyszert és más veszélyes hulladékot is fogadtak a prizmások.A kijelölt gyűjtőhelyeken több teherautónyi hulladék gyűlt össze.

A veszélyes- és elektronikai hulladékgyűjtési akcióval az önkormányzat támogatja a kerületi lakosokat, hogy díjmentesen, a környezetvédelmi szabályokat figyelembe véve, a kerületben az illegális hulladéklerakásokat megelőzve járuljon hozzá a kerület tisztántartásához.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbudai Sportos Nap  

Számos szabadtéri, illetve belső helyszínre szervezett nyílt sportnapot Újbuda Önkormányzata május első szombatján. A május 6-i magyar sport napjához kapcsolódó rendezvény elsődleges célja a kerület sport­életének élénkítése volt, de a sportklubok, edzőtermek és sportlétesítmények megismerésére is lehetőséget teremtett.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.