Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 26. hétfő, Edina

Népszerű volt a női esélyegyenlőségről szóló rendezvény

Újbuda   |   2015, március 18 - 12:53
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda elsőként kezdeményezett az önkormányzatok közül olyan szemléletformáló programot, amely családanyákat, gyermeküket egyedül nevelő nőket, valamint a helyzetükön változtatni akaró hölgyeket támogatja. A Női Bizalmi Kör és az önkormányzat rendezvénysorozata figyelmet szentel a kölcsönös bizalom kiépítésére.

Az Újbudán is nő a bizalom! - Nő vagyok és tovább Nőhetek című rendezvény lehetőséget teremt arra, hogy nők együtt, közösséget építve nézzenek szembe mindennapi problémáikkal. Az eseményen kiemelt figyelmet szentelnek a munka és a magánélet összehangolására, a női szerepek egyensúlyának megteremtésére, valamint a nők vállalkozásra ösztönzésére.

- Az újbudai az első önkormányzat, amely felkarolja a női esélyegyenlőséget és segíti az önmegvalósítást, a munka és a család összeegyeztetését – mondta Király Nóra alpolgármester. Szerinte a társadalmi és gazdasági változások kikényszerítik az önkormányzatok szerepének és működésének átalakulását, a változás irányát pedig az életviszonyok és életesélyek javítása és az ehhez szükséges feltételek megteremtése jelöli ki. Úgy véli, mindezt az önkormányzat koordináló szerepének megerősítésével a köz-, az üzleti-, a civil szereplők összefogásával, együttműködésével lehet megvalósítani, a programban ezért közösségépítésre törekednek.

- A kormányzat mindent megtesz azért, hogy a nőknek ne kelljen dönteniük a család és a karrier között, azaz legyen lehetőség összeegyeztetni ez - mondta Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.

Szabó Kitti a „Nő a bizalom” vezetője szerint a nők egyre nagyobb szerepet kapnak a vállalkozásoknál, amit gazdasági mutatók is igazolnak, de kérdés hogy mindez hogyan befolyásolja a családok életét. - Céljaink között szerepel, hogy olyan támogató közösséget hozzunk létre, ahol a nők megoszthatják egymással tapasztalataikat, bízhatnak a közösség támogató erejében.

Az eseménysorozat első rendezvényén Pál Feri atya a női és férfi szerepekről valamint az önbizalomról tartott előadást, Soóky Andrea a szeretetnyelvek rejtelmeiről beszélt, Dr. Sári Erzsébet pedig a betegségek lelki okaira tért ki. A fogyatékos-barát rendezvényen jeltolmács segítette a hallássérülteket, a kerekesszékkel érkezők pedig akadálymentesen közlekedhettek. A rendezvény idején játszóház is volt, a 60+ program önkéntes pótnagymamái pedig vigyáztak a gyermekekre.

H.L.