Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 13. csütörtök, Antal, Anett

Népdaloktól volt hangos a Domokos Pál Péter iskola

Újbuda   |   2015, május 14 - 13:56
Nyomtatóbarát változatSend by email

Virágok vetélkedése című, Kárpát-medencét felölelő népdalversenyt tartottak a Domokos Pál Péter Általános Iskolában. A magyarság összetartozását is szimbolizáló vetélkedőre határon innen és túlról is érkeztek a résztvevők.

Tizennegyedik alkalommal rendezték meg a Virágok vetélkedése népdalversenyt Újbudán, a Domokos Pál Péter Általános Iskolában. A verseny főszervezője, Tündik Tamás elmondta, a rendezvény évekkel ezelőtt jött létre Domokos Pál Péter néprajzkutató, történész, népdalgyűjtő emlékére. A vetélkedő eredeti célja az volt, hogy minél több fiatal szeresse meg a népdalokat, ám az esemény végül országossá vált, hat éve pedig kárpát-medenceire bővült. Idén is több elszakított országrészből érkeztek a vendégek, legtöbben Kárpátaljáról jöttek, de a székelyföldi Gyimesről, Székről, Mezőségről, a felvidéki Fülek és Kisújfalu környékéről, valamint Moldváról és a Vajdaságból is jöttek résztvevők. Király Nóra alpolgármester szerint a dal összefog, összetart korosztályokat, nemeket történelemtől, múltbéli sérelmektől függetlenül.

A kétnapos program két helyszínen, a Domokos Pál Péter Általános Iskolában és a budaörsi Jókai Mór Művelődési Központban zajlott, ahol száz-száz fiatal mutatta be tudását. Lovász Irén néprajzkutató, előadóművész a címadó középkori, moldvai csángó, Virágok vetélkedése című dallal köszöntötte a szereplőket.

H. L.