Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 28. szerda, Vencel

Nemzetközileg elismert programmá vált az Újbuda Jazz Fesztivál

Újbuda   |   2015, szeptember 8 - 11:54
Nyomtatóbarát változatSend by email

Idén 11. alkalommal rendezték meg Újbuda és túlzás nélkül Magyarország egyik legrangosabb zenei eseménysorozatát, az Újbuda Jazz Fesztivált, amely alapítása óta komoly nemzetközi fellépőgárdával vonultatja fel a kortárs szabad improvizációs zene és hagyományos dzsessz legfontosabb előadóit és irányzatait.

Az avantgárdtól a hagyományos szvingig, egyedi és különleges együttműködésektől fiatal pályakezdőkig, kísérletezőktől nagynevű nemzetközi klasszikusokig hallgathattak koncerteket és láthattak előadókat azok, akik ellátogattak az A38 Hajó és a MU Színház színpadához, ahol öt napon át összesen tizenhárom fellépő gondoskodott a jó hangulatról. Idén az Újbuda Jazz Fesztivál – követve az európai fesztiváltrendeket – kibővült, társműfajok felé is nyitott, így a beatboxot magas szinten művelő, előadásait nagyrészt improvizációra építő Beardyman is a meghívottak között szerepelt.

A programsorozat 2005-ben hagyományteremtő szándékkal indult útjára. A nyár végi kortárs zenei esemény sikerét bizonyítja, hogy Újbuda bekapcsolódott a nemzetközi dzsesszélet vérkeringésébe. Határainkon innen és túl élő neves magyar zenészek mellett német, brit és lengyel előadók is gazdagították a programot, európai rangra emelve a zenei eseményt. A közönség pedig telt házzal hálálta meg a szervezők áldozatos munkáját.

KA

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbuda korelnökei  

Dobay Kálmánné

Az elmúlt hetekben több idős újbudai lakos ért el fontos mérföldkövet. Bakai-Nagy Zita alpolgármester személyesen köszöntötte a 95 éves Gréti nénit, aki még mindig nagy energiával készít babákat, valamint a 95 esztendős nyugalmazott fizikatanárt, Dobay Kálmánnét. Ihász Lajosné és Rauscher János pedig egyaránt a 90. életéve betöltését ünnepelte.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.